Belföld, Hírek

Megkérdezték Gulyás Gergelytől, meddig maradhat magas rangú fideszes politikus Kósa Lajos, aki elfogadta egy francia bank negyedét

Kemény kérdést kapott Gulyás Gergely párttársával Kósa Lajossal kapcsolatban.

 

 

 

 


HVG egy átadón csípte el a Miniszterelnökséget vezető minisztert és a következő kérdést intézték hozzá személyesen a Kósa Lajos és a csengeri örökösnő ügyével kapcsolatban:

Meddig maradhat magas rangú fideszes politikus Kósa Lajos, aki a csengeri örökösnőként elhíresült P. Máriától elfogadta ajándékba egy francia bank részvényeinek negyedét, és mikor tájékoztatta az ügyről a pártot?

Gulyás erre így válaszolt: nem akar a részletekbe bocsátkozni, mert az előző választási kampányban már téma volt az ügy, de Kósa Lajos egyéni mandátummal rendelkezik, a debreceni választók szavaztak rá úgy, hogy az ügy minden részlete nyilvánosság előtt volt, ennek a bűncselekménynek ő sértettje, tehát sértettként kell rá gondolni, nem pedig elkövetőként.

Ajándékozási szerződéseket írt alá Kósa a csengeri örökösnővel / Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt
Ajándékozási szerződéseket írt alá Kósa a csengeri örökösnővel / Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt

Igaz, hogy az ügy most az előző választási kampány után újra előkerült, a Blikk is részleteket közölt a csengeri örökösnő, Sz. Gáborné vallomásából, lapunk birtokába került az egyik szerződésük is: a nő, aki elhitette a volt debreceni polgármesterrel, hogy mesés örökség jogosultja, több ajándékozási szerződést is kötött vele 2016 januárjában. Az egyik alapján Kósa dúsgazdag, menő nyugati bankár lehetett volna, miután övé lett volna az egyik legnagyobb francia pénzintézet, a Credit Industrial et Commercial Bank negyede. Ezt a politikus el is fogadta, aláírta az ajándékozási szerződést. Mint tudjuk átverés volt, de ezután kiderült a HVG birtokába került nyomozati iratok alapján, hogy a politikus négyszer is találkozott Svájcban – akkor még – P. Máriával, ahol különböző bankokban tárgyaltak.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?