Belföld, Hírek

Dénes Tamás a rabszolgasághoz hasonlította a körülményeket: „Halálra dolgoztatják az ápolókat a covid-osztályokon”

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (ReSzaSz) elnöke köntörfalazás nélkül beszélt az egészségügyben kialakult helyzetről.

 

 

 

 


Dénes Tamás az ATV-nek adott nyilatkozatában kijelentette, hogy tapasztalatai szerint szellemileg és lelkileg is tönkremennek azon a kollégái, akik a Covid-osztályokon dolgoznak, a kialakult helyzet pedig biztos abban, hogy ezek az ápolók és nővérek hamarosan fel fognak mondani. a ReSzaSz elnöke úgy fogalmazott, hogy „ez már nem katonaság, hanem rabszolgaság”.

„Azok a kollégák, akik a Covid-osztályokon dolgoznak, a terhelésük nem csökkent, és sok osztályvezető nem kér segítséget és halálra dolgoztatja – szinte szó szerint – az ott dolgozó ápolókat, nővéreket…Egy Covid-osztályon dolgozó ápolónak 15-12 órás műszakot kell teljesítenie egy hónapban. Például dolgozik kedden, szerdán 12 órát napközben, a szerdája szabad, majd csütörtökön és pénteken éjjel, és lehet, hogy napközben vasárnap be kell, hogy menjen…Ez már nem katonaság, hanem rabszolgaság” – magyarázta az atv-nek Dénes Tamás aki az osztályvezetőket tartja felelősnek a lehetséges felmondásokért.

„Látom, hogy szellemileg és lelkileg, hogy mennek tönkre a kollégák. Biztos, hogy amint feloldják a felmondási moratóriumot, el fognak menni. Ez nem a kormány, hanem az adott, rossz osztályvezető hibája, aki ezzel akarja bizonyítani, hogy igenis képes ezt a helyzetet megoldani”

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?