Belföld, Hírek

Müller Cecília: A koronavírusnak nem nagyon lesz vége

Müller Cecília a Mokka vendége volt, ahol Mádai Viviennel és Istenes Lászlóval beszélgetett a jelenlegi járványhelyzet alakulásáról. A műsorvezetők megkérdezték az országos tisztifőorvost, hogy mikor érhet véget a koronavírus-járvány.

 

 

 

 


Dr. Müller Cecília elmondta, hogy nehéz megjósolni, de nagyon egyértelmű, hogy itthon megint picit emelkedik a fertőzés száma, csakúgy mint más európai országokban is, ez pedig a vírus mutációinak köszönhető.

A tisztifőorvos elmondta, hogy szerinte a koronavírusnak nem nagyon lesz vége, ezért is fontosak az oltóanyagok, valamint vizsgálnia kell, hogy hatásosak-e, amiket a gyártócégek kitermeltek.

„Nem nagyon lesz vége, hiszen magának a koronavírusnak a természete, hogy állandóan változtatja a genetikáját, ez egy ilyen jószág” – mondta Müller Cecília.

„Ezért is tartom nagyon jónak azt a fejlesztést, amit Magyarországon is végzünk” – amiről hozzátette, hogy hasonló a kínai vakcinához, tehát ha mutálódik a vírus, akkor kicserélik az oltóanyagban, bár elmondta, hogy elméletben ez egyszerűbb, mint megcsinálni. Müller Cecília elmondta, hogy a brit mutánssal szemben eddig mindegyik védőoltás hatékony.

A doktornő elmondta, hogy az oltási hajlandóság folyamatosan növekszik. Hozzátette, hogy a józan ész mindig győz, így mivel a védőoltásoknak Magyarországon hagyománya is van az emberek hajlandóbbak beoltatni magukat.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?