Belföld, Hírek

Nézőpont: A magyarok többsége még nem akar újranyitást

Novemberhez képest viszont már többen vannak azok, akik szerint túl szigorúak az érvényben lévő szabályok, mint azok, akik túl enyhének tartják a korlátozásokat.

 

 

 




 

A magyarok jelentős része nem támogatja az újranyitást, bár február elejére már valamivel nőtt azok tábora, akik a jelenlegi járványügyi korlátozások enyhítését szeretnék – derül ki a Nézőpont Intézet reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyet a Magyar Nemzetnek készítettek.

Tavaly november óta stabilan 50 százalék felett van azoknak az aránya, akik megfelelően szigorúnak tartják a kormány koronavírussal kapcsolatos intézkedéseit.

Mostanra viszont már többen vannak azok, akik szerint túl szigorúak ezek az intézkedések, mint azok, akik túl enyhének tartják a korlátozásokat.

Az újranyitást leginkább a legfiatalabb korosztály szeretné, de a 18-29 évesek körében egyelőre még mindig nagyobb azoknak az aránya (50 százalék), akik elégedettek vagy további szigorítást akarnának, mint a nyitáspártiaké (41 százalék).

Az is kiderült, hogy Budapesten is többségben van a jelenlegi szabályozással elégedettek tábora (56 százalék), és nincs nagy különbség a további nyitást (18 százalék) és a további szigorítást (15 százalék) igénylők között.

A felmérésben ezer fő vett részt, akiket telefonon kérdeztek meg február 2-4 között.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?