Állat, Érdekes

12 kutyafajta, melyeket még az igazi kutya-rajongók is összekeverhetnek

A kutyán kívül nincs más állat, mely a tudományos nevében megkapta volna a “familiaris” jelzőt. Ez azt jelenti, hogy a családhoz tartozó. Tény és való, hogy egy szép kertes ház üres egy kutyus nélkül. Mennyivel másabb az összkép, ha van ott egy négylábú, aki jól érzi magát. Persze, rendszerint kiássák a virágokat, összepisilnek mindent és még egy utcával arrébb is tudják, ha elmegy a postás a ház előtt. De ilyen egy kutya. Ez természetes dolog. Több, mint 200 kutyafajtát különböztetnek meg. Nagyon kevesen vannak, akik mindegyikre egyből rá tudják vágni a nevüket. Vannak olyan fajták, melyek kísértetiesen hasonlítanak egymáshoz. Ebből hoztunk nektek egy listát. Ezeket a fajtákat könnyedén össze lehet téveszteni, de mi megmutatjuk, hogy mire figyeljetek.

 

 

 

Cairn terrier és a yorkshire terrier

A cairn terrier valamivel nagyobb és a szőre rövidebb. A Yorkshire terriernek hosszú hullámos a bundája és rengeteg gondozást igényel.

Bernáthegyi és a moszkvai őrkutya

A bernáthegyi valamivel nagyobb testű és az orra “nyomottabb”. A moszkvai őrkutya orra egyenes és nincsenek ráncai.

Pekingi palotakutya és a japán csin

A palotakutyának lapos pofája van nagyobb és rövidebb. A japán csin homloka kerekebb.


Golden retriever és a labrador retriever

A golden retrievernek hosszabb a füle és nagyobb a bundája. A labrador valamivel zömökebb, izmosabb kutya. Dús, egyenes, rövid szőre van.

Alaszkai malamut és a szibériai husky

A malamutnak lényegesen nagyobb a feje. Széles, kerek fülei vannak. A Huskynak felfelé kunkorodó farka és hosszú, vékony lábai vannak.

Orosz toy terrier vés a prágai patkányfogó

Az orosz terriernek háromszög alakú a füle és hegyes, egyenes az arca. A patkányfogó izmos, hosszú és karcsú kutya.

Skót juhászkutya és a shetlandi juhászkutya

A skót juhászkutya magas ér karcsú. Hosszú pofája van. A shetlandinak rövid és valamivel szélesebb az arca.

Francia bulldog és a boston terrier

A francia bulldognak ráncos feje és masszív, zömök, rövid teste van. A boston terrier valamivel karcsúbb és hosszabb. Homloka kerekebb és nincs annyi ránca.

Berni pásztor és az ausztrál juhászkutya

A berni pásztornak nagy masszív feje van széles, kerek homlokkal. Az ausztrál juhászkutya szőre rövidebb és nem olyan hosszú.

 

 

 

 

 

Amerikai pitbull terrier és az amerikai staffordshire terrier

Az amerikai pitbull vékonyabb és rövidebb lábai vannak.. A staffordshire terrier pedig izmosabb és nagyobb a teste. Mellkasa széles, lábai hosszúak.

Cocker spániel és az ír szetter

A cocker spánielnek hosszabbak a fülei, melyek a feje alá lelógnak. Göndör, hosszú szőre van. Az ír szettenek hosszabb a pofája. Szőrzete rövidebb és kevésbé göndör.

Boxer és a cane corso

A boxer kisebb és előrenyúló állkapcsa van, amely túllóg a felsőn. A cane corso ajkai lógnak és így eltakarják az alsó állkapcsot.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?