Belföld, Hírek

Az infektológus válaszolt: ezért nem lehet még enyhíteni a korlátozásokon

Szlávik János, infektológus, a Magyarország Kormánya nevű Facebook-oldalon beszélt arról, miért nem szabad még enyhíteni a koronavírus által elrendelt korlátozásokon.

 

 

 

 


A szakértő szerint a fertőzés leginkább zárt helyeken terjed, ahol sok ember megfordulhat: így például nagyobb rendezvényeken, esküvőkön, vagy éttermekben. Hangsúlyozta, minden ilyesfajta zárt tér, ahol sok ember van, megteremti azt a lehetőséget, hogy a vírus tovább terjedjen.

„Nagyon sok európai országban próbálkoznak azzal, hogy lazítanak a szabályokon, de ennek mindig következménye van” – tette hozzá dr. Szlávik, aki kitért arra is, hogy ameddig nincsen kellő mennyiségű védőoltás, addig nagyon megfontolt döntéseket kell hozni a lazításokkal kapcsolatban.

„Semmi nem garantálja azt, hogy néhány hét múlva nem emelkedik az esetszám, a kórházban fekvő betegek száma és a halottak száma, tehát nekünk mindent meg kell követnünk azért, hogy ezt megakadályozzuk, és ebben – sajnos – benne vannak a szigorító intézkedések is” – tette hozzá.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?