Életmód, Érdekes

15 érdekesség a híres márkákról, ami még a legnagyobb boltkórosokat is meglepetésként fogja érni

Vannak olyan boltkórosok, akik legszívesebben minden nap elmennének vásárolni, hogy ruhákat próbáljanak, és minél több új holmival gyarapítsák a ruhatárjukat. Valószínűleg azonban még közülük is kevesen tudják például a kedvenc márkájuk eredetét, hogy miként jöttek létre, hogyan váltak híressé, illetve, hogy mi vezetett addig, míg elérték a ma is ismert formájukat.

 

 

 

Mac Madonna

  • Az első MAC Cosmetics termékek szó szerint valakinek a konyhájában készültek. Két barát, otthon készítette őket, majd szalonokba vitték árusítani a termékeket.
  • A MAC 1990-ben vált híressé, amikor Madonna elkezdte használni a vörös rúzsukat.

Hermes Birkin kézitáska

  • A világ egyik legelismertebb női kézitáska gyártója a Hermes, legnépszerűbb termékük pedig a Birkin kézitáska. Victoria Beckhamnek több mint 100 ilyen táskája van.
  • Ez a termék szó szerint a levegőben született. Jean-Louis Dumas, a Hermes egyik legfőbb fejese épp Jane Birkin színésznővel beszélgetett egy repülőgépen, amikor a színésznő megjegyezte, hogy nem talál olyan táskát, amiben praktikusan tudná hordani a pénztárcáját. Jean-Louis Dumas úgy döntött, hogy változtat ezen.



Tefal

  • A Tefal története 1954-ben kezdődött, amikor a francia mérnök és halász, Marc Gregoire egy olyan horgászbotot szeretett volna készíteni, amit kényelmes kézben tartani, ezért az alumínium részt politetraufluor-etilén réteggel (alumínium teflon = TEFAL) borította be.
  • Később ugyanezt serpenyőkön is kipróbálta, mert tudni akarta, hogy vajon képe-e olyan serpenyőt készíteni, amire sütés közben nem ragad rá az étel.

Louis Vuitton Speedy 30

  • A népszerű Louis Vuitton táska, a Speedy 30 közel 100 évvel ezelőtt, 1930-ban készült. A színésznő, Audrey Hepburn megkérdezte Louis Vuitton-t, hogy tudna-e neki egy kisebb változatot készíteni, mert a Speedy 30 túl nagy. Teljesítették a kívánságát, később pedig újabb modelleket is piacra dobtak.
  • A Louis Vuitton üzleteknek (eredeti üzletek, nem viszonteladók) történetük során soha nem volt akciójuk vagy kedvezményük. Az év végén inkább felgyújtották azokat a termékeket, amiket nem sikerült eladniuk, hogy a márka kizárólagos és megbecsült maradjon.

Christian Louboutin

  • Christian Louboutin egy szegény párizsi családból származik. 1991-ben alapította meg első saját cipőboltját, első ügyfele pedig Karolina monacói hercegnő volt.
  • 1993-ban levédette a híres vörös talpú cipőit, amiket ma is sokan próbálnak másolni. Christian többek között még a híres Yves Saint Laurent márkát is beperelte, miután elkezdték ellopni tőle az ötleteit.

Nutella születése

  • 1958-ban Enric Bernat elkészítette az első – azóta világhírűvé vált – Chupa Chups nyalókát. Inspirációja egy nő volt, aki megharagudott a gyermekére, amikor a kezében elolvadt cukorkától ragadó kezétől hozzáért a nőhöz.
  • 1946-ban az olasz Pietro Ferrero megpróbálta elkészíteni a világ első kenhető csokoládéját. A készítés során rájött, hogy nincs elég csokoládéja, ezért mogyorót adott hozzá. Így született meg a Nutella.

 

 

 

Tiffany Co

  • A Tiffany & Co. luxusmárka 1837-ben született, New Yorkban. Charles Tiffany és osztálytársa, John Young alapították. A fiatal férfiak ehhez 1000 dollárt kértek kölcsön Charles apjától, hogy ékszerüzletet nyithassanak, ami aztán később meghódította a világot.

Levi Strauss

  • Levi Strauss egy bajorországi bevándorló volt, aki 1853-ban Európából San Franciscóba utazott. Különféle termékeket is vitt magával, amiket már a hajón megpróbált eladni az embereknek. Később megnyitotta első Levi Strauss & Co üzletét.
  • Maga Levi Strauss egyébként soha nem hordta a népszerű Levi’s farmereket, mivel ezeket munkásruhának készítette, ő pedig egy gazdag és tekintélyes ember volt.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?