Életmód, Érdekes

10 apróság, amitől még egy ápolt nő is hanyagnak tűnik

A „hanyag” szó hallatán azonnal egy gyűrött ruhás, kócolt és ápolatlan hajú ember jut az eszünkbe, azonban nem feltétlenül kell ennyire szélsőséges viszonyokban gondolkodni. Hanyagságra engednek következtetni ugyanis azok az apróságok is, melyekre sokan kevésbé szentelnek figyelmet, pedig éppen olyan fontosak, mint például, hogy ne legyen zsíros a hajunk.

 

 

 

10 Ápolatlan cipő, vagy tiszta cipő, de koszos fehér talp.

f2e6885d73b471ab90c8984ec9

A cipő az egyik legfontosabb kellék a megjelenésünkben, ezért fontos, hogy mindig nagyon odafigyeljünk rá. Egy koszos cipő azonnal hazavágja a megjelenésünket, teljesen mindegy, hogy milyen márkás és szép ruha van rajtunk.

Hasonló a helyzet akkor is, ha bár maga a cipő tiszta, de az alján található fehér gumi koszos, elszíneződött. Ezt a részt egyébként fehér fogkrém és egy régi fogkefe segítségével olyan csillogóvá varázsolhatjuk, hogy szebb lesz, mint az új!

9 Alapozás a haj környékén.

3ee73d58f0aa9854f58bc009f9

Biztosan minden hölgy ismeri azt a helyzetet, amikor sietve kell alapozni, és emiatt túl kevés vagy épp ellenkezőleg, túl sok alapozó kerül a hajtövek környékére. Bár apróságnak tűnik, valójában érdemes nagyon odafigyelni rá, mert nagy mértékben képes rombolni az összhatást.

8 Lenőtt körmök.

21489552e49b1ede9d65ef211e

Sokan találkoznak a lenőtt géllakk okozta problémával, ami rendkívül kellemetlen tud lenni. Erre nem igazán létezik megoldás, maximum az, hogy vagy gyakrabban járunk körmöshöz, vagy igyekszünk a körmünk színével megegyező lakkot használni, így legalább minimálissá tehető a lenőtt köröm okozta kontraszt.


7 Hanyag szempilla hosszabbítás.

1fe21858499573ffedbfa0b790

A körmök ápolásán túl figyelni kell a meghosszabbított szempillákra is, amik nagyon hanyag hatást tudnak kelteni, amikor elkezdenek lehullani. Néhány embernek szerencséjük van, és a szempillák egyenletesen esnek ki, de nem mindenki ilyen szerencsés. Ha pedig „rések” maradnak a szempillák között, az egy idő után alaposan rányomja a bélyeget a megjelenésünkre.

6 Szappan a gyűrűk alatt.

b165555a11ab6f5ec11cb20616

Az emberek ritkán veszik le a gyűrűt, amikor kezet mosnak, ennek viszont megvan az a hátránya, hogy sokszor a kézmosáshoz használt szappan észrevétlenül is megtapad a gyűrű alatt és mellett, ezzel olyan hatást keltve, mintha tiszta kosz lenne ott az ujjunk. Nem könnyű észrevenni, ezért fontos, hogy mindig figyeljünk rá kézmosás után, vagy egyszerűen vegyük le a gyűrűt, amikor kezet mosunk.

5 Régi blokkok a táskában és a pénztárcában.

08b30654bcb5c7674335a35edf

A régi blokkok és számlák hasznosak lehetnek, de ettől még nem érdemes folyamatosan magunkkal hordani őket. Amikor egy nő kinyitja a blokkokkal teli pénztárcáját vagy táskáját, akkor kicsit tényleg olyan érzésünk lehet, mintha Narnia lakozna a táska mélyén.

Érdemes otthon hagyni vagy jól elszeparált helyen gyűjteni az ilyesmit, nemcsak azért, mert csúnya, hanem mert így sokkal könnyebben megtaláljuk majd a keresett dolgokat például a táskánkban.

4 Rosszul megválasztott fehérnemű.

2f1edf5b87bbaec99a84d08fa5

Szinte minden nő hátán vagy hónaljánál alakulhat ki „hurka” a fehérnemű hatására, a testsúlytól függetlenül. Épp ezért nagyon fontos figyelni, hogy milyen fehérneműt választunk például egy szűk ruhához, mivel a rosszul megválasztott fehérnemű kiemelheti ezeket a kellemetlen hurkákat, amit valószínűleg egy nő sem szeretne. Az ideális melltartó feszesség, ha bekapcsolt állapotban még 2 ujj kényelmesen befér a rögzítő alá.

 

 

 

 

3 Rosszul vasalt ruhák.

64e53756f39ab63bd1da577603

A nem megfelelő vasalás miatt a ruhákon ráncok jelennek meg, és emiatt nagyon hanyagnak tűnik tőle a viselőjük. Így gyakorlatilag az egész vasalás értelmetlenné válik, hiszen végsősoron így is úgyis egy gyűrött ruha lesz rajtunk. Érdemes felfejleszteni a vasalási képességeinket és jobban odafigyelni magára a vasalásra, ez ugyanis sokat képes dobni a megjelenésünkön.

2 Sminknyomok a kézen.

bfaca35390811626c0e9d7f7fa

A kozmetikumok tesztelésére kétségkívül a legkényelmesebb hely a bal kezünk. Nagyon fontos azonban figyelni rá, hogy a sminkelés végeztével alaposan eltávolítsuk a nem kívánt maradékokat, mivel nagyon hanyag hatást tud kelteni, amikor foltos kézzel állítunk be valahová. Praktikus mindig magunknál hordani egy kis micellás vizet az ilyen esetekre.

1 Piszkos telefon és telefontok.

ee698f5f359db8db32d43febd8

A telefon egy olyan eszköz, amit mindennap használunk és amit folyamatosan magunkkal hordunk. Mindenki látja a kezünkben, ezért nem mindegy, hogy milyen állapotban van. Egy elsárgult, koszos telefontok épp olyan rombolóan hat a megjelenésünkre, mint mondjuk egy koszos ruhadarab. Hasonló a helyzet a maszatos képernyővel is, amit időről-időre célszerű áttörölni.

Ha nem is mindig engedhetünk meg magunknak új telefontokot, legalább figyeljünk arra, hogy például levegyük a koszos tokot egy fontos interjú vagy meeting közben, így ha elő kell vennünk a telefont a táskánkból akkor nem kell szégyenkeznünk miatta.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?