Belföld, Hírek

Orbán Viktor újabb bejelentései

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott újabb interjút, ezekről számolt be.

 

 

 

 


A magyar miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! műsor vendégeként adott interjút a Kossuth Rádióban péntek reggel. Az operatív törzs üléséről érkezett és elmondta, 1576 új fertőzött van itthon és meghalt 98 beteg, továbbá 3638-an vannak kórházban és 302-nek lélegeztetőgépen. Beszámolt arról, hogy az új adatokat nézve némi romlásról van szó. Hozzátette, jelenleg 264 530 legalább egyszer beoltott ember van itthon, illetve 92 ezer körül van azoknak a száma, akik már a második oltást is megkapták.

Fordulóponthoz érkeztünk, eddig a vírus támadott és mi védekeztünk, most mi támadtunk

– mondta.

Az oltási terv megváltoztatásával kapcsolatban elmondta, 275 764 betegségen átesett ember van már itthon, március elejére érünk el odáig, hogy meg fogja haladni a beoltottak és a fertőzésen átesett betegek száma az egymilliót.

Március 15-re pedig minden 60 év fölötti állampolgárt be fognak oltani. Április elejére a beoltottak és a fertőzésen átesett emberek száma pedig meg fogja haladni a kétmilliót. Mint mondta, talán a következő héten már orosz vakcinával lehet oltani, mivel érkeznek a vakcinák. Elárulta, hogy három különböző vakcina van jelenleg a világon, az amerikai, az orosz és a kínai, azonban ezek a gyártók csatáznak egymással.

Az uniós vakcinabeszerzéssel kapcsolatban elmondta, hogy igencsak lassan halad.

„A brüsszeli bürokraták számára az volt a fontos, hogy minél olcsóbban szerezzenek be vakcinákat” – tette hozzá, majd így folytatta:

„Nekünk a pénz nem lényegtelen, de az élethez képest másodlagos” – mondta, viszont állítása szerint ez Brüsszelben nem olyan nyilvánvaló, mint Magyarországon. Elmondta, tudja, hogy mindenki vissza akarja kapni az életét, ezért megérti a vendéglátósok elkeseredését és a felháborodást.

„Édesanyámmal beszéltem a héten, azt mondta, csináljunk már valamit” – árulta el, illetve hozzátette, hogy felelősségteljesen kell haladniuk. Az online konzultációval kapcsolatban elmondta, hogy a nyitáshoz szükségük van a magyarok véleményére, ezen fog alapulni az újranyitást.

Elmondta, vita van arról, hogy az intézkedéseik sikeresek voltak-e, viszont számukra az a fontos, hogy legyenek munkahelyek. Áprilistól a felsőoktatást fogják fejleszteni 1500-2000 milliárd forint értékben. Azonban év végére sikeres lehet a gazdaság újraindítása az újabb intézkedésekkel.

„Messze az élmezőnyben vagyunk” – mondta, illetve a vendéglátósok helyzetéről is beszámolt.

„A vendéglátósoknak igaza van” – tette hozzá, mivel elmondása szerint, lassú volt a bértámogatás kifizetése, azonban megváltoztatták a rendszert, így előre kifizetik számukra a támogatást. Válaszolt arra is, lesz-e több joga, aki már megkapta az oltást. Mint mondta, egyelőre erről nem lehet semmit se tudni, de minden megtörténhet.

„Nem látok abban ördögtől valót, hogy azok akik már védettek, az ő számukra valamilyen gyorsabb nyitást tegyünk lehetővé” – jelentette ki, de ez a többi magyartól is függ.

„Aki nem regisztrált, azon nem tudunk segítni” – tette hozzá.

Elmondta, az öntudatra ébredés és az önbecsülés területén nagy sikert ért el Magyarország az elmúlt 10 évben, mivel egyre több a házasságkötés és a gyerek. Jobb állapotban vagyunk most, mint régebben.

„A mostani kormánynak van egy történelmi horizontja” – jelentette ki, és mindenkit arra sarkall, hogy támogassa ezt a politikát. Beszámolt arról, hogy 115 ezerrel kevesebb gyerek született volna az elmúlt 10 évben itthon, ha nem építik ki a jelenleg is működő családtámogatási rendszert.

A 25 év alattiak szja-mentességéről elmondta, ő mindig arra törekedett, hogy minél hamarabb saját lábra tudjon állni, ehhez szeretnének segítséget nyújtani a fiataloknak a babaváró hitellel, a csokkal, az otthonfelújítási támogatással, illetve az ingyenes jogosítvánnyal. Hozzátette, hogy ki milyen lehetőséggel él, az a szabad döntése, nem akarnak senkire ráerőltetni semmit, viszont meg akarják adni a lehetőségét.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?