Belföld, Hírek

Bejelentés az újabb segítségről: nem kérnek bérleti díjat az állam és az önkormányzatok a vendéglátósoktól és konditermektől

A kormány újabb intézkedést hozott, amivel szeretnék könnyebbé tenni a vendéglátók és konditermek helyzetét.

 

 

 

 


Ahogy a Blikk megírta, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy online sajtótájékoztatón számolt be a koronavírus-járvány leküzdése érdekében hozott intézkedésekről. Mint mondta, a kormány döntött arról, hogy február 1. és május 31. között az állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetniük az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek.

A miniszter közölte: az ezzel kapcsolatos rendelet várhatóan a nap folyamán megjelenik. Gulyás Gergely szerint legitim felvetés az is, kell-e bérleti díjat fizetnie annak, aki nem állami vagy önkormányzati ingatlant bérel. Hozzátette: személyes jogi véleménye szerint nem kell, hiszen az új polgári törvénykönyv szerint ha valakinek – olyan vis maior folytán, mint amilyen a vírushelyzet – ellehetetlenül az a tevékenysége, amire a bérleti jogviszonyt létesítették, joggal vethető fel a bérleti díj nem fizetése.

Ugyanakkor jelezte azt is: az ezzel kapcsolatos jogi vitába, ami magánfelek között zajlik, a kormány nem kíván belefolyni.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?