Érdekes

Szerelem első látásra – A 100 éves férfi és 98 éves felesége 80 éve él boldog házasságban

Napjainkban rengeteg a válás, így a házasságok már fele annyira sem tartósak, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy élete első szerelme lesz az utolsó is. Ma már az is előfordul, hogy egyes emberek gyakrabban cserélik a párjukat, mint az alsóneműt. Nos igen, a világ változik és nem mindenben előnyére.







 

A következő történet azonban rendkívül megható. Ron Golightly még tizenhat éves korában találkozott későbbi feleségével, Beryllel. A két fiatal szülővárosukban, Harrogate-ben botlott egymásba, amikor Ron barátja füttyentett egyet és ezzel felhívta a fiatal lány és barátai figyelmét. Pusztán néhány másodperc volt, amíg a két társaság elment egymás mellett az utcán. Beryl visszafordult és első látásra egymásba szeretnek Ronnal.

 

“Amikor megláttam, rögtön tudtam, hogy hozzá fogok menni. Azt hittem, ő fütyült nekem. Azonnal beleszerettem a göndör hajába és a pimasz mosolyába” -emlékezett vissza Beryl. Napjainkra pedig a házaspár már a nyolcvanadik házassági évfordulóját ünnepelte, amivel ők lettek Nagy-Britannia egyik legidősebb házaspárja.

 






Ron és Beryl nem sokkal később randevúzott egymással, négy évvel később pedig összeházasodtak. Az esküvőt 1941-ben tartották és mivel a férfi a második világháborúban a hadseregben szolgált, szükség volt a házassági engedélyre is, mert enélkül nem térhetett volna haza a csatatérről. A ceremónia villámgyors volt, még fotó sem készült, Ron pedig egy járókelőt kért meg arra, hogy legyen a tanúja.

“Megbeszélni a problémákat, szerintem ez a kulcs. Kommunikálni és beszélgetni kell egymással. Nem hiszem, hogy manapság az emberek eleget beszélgetnek egymással. Nagyon fiatalon szerettünk egymásba és most is szerelmesek vagyunk” – mondta a feleség.

 

A házaspár idén január 8-án ünnepelte nyolcvanadik házassági évfordulóját és bár az esküvő óta eltelt jó néhány évtized, ugyanolyan boldogok, mint akkor. A szerelmeseknek két lánya született, Margaret és Sue, ma pedig már van hat unokájuk, tíz dédunokájuk és egy ükunokájuk is.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?