Belföld, Hírek

Hat ember ellen intézkedtek a rendőrök a Hősök terén tartott tüntetésen

A tömeges üzletnyitásért tüntetett körülbelül kétszáz, háromszáz ember Budapesten a Hősök terén vasárnap délben. A szervezők azt hangsúlyozták, hogy ki kell állni a vállalkozókért és a dolgozókért, „és nem szabad hagyni, hogy a kormány félelemben tartsa őket”. Kérjük vissza az életünket – kiabálták többen. A szervezők arról is beszéltek, hogy ha ebben az ütemben folytatódik a lakosság beoltása, akkor még hónapokig nem lehet majd nyitni.

 

 

 

 


Helyszínen tartózkodó kollégánk beszámolója szerint a rendőrök nagyjából a rendezvény megkezdése után fél órával elkezdték igazoltatni a résztvevőket, majd arra kértek mindenkit, hogy menjenek el a Hősök teréről –írtuk meg korábbi cikkünkben. A felszólításnak a többség eleget tett, akik nem, azokat még igazoltatták. A koronavírus-járvány miatt ugyanis általános gyülekezési tilalmat vezettek be Magyarországon.

Vasárnap este az MTI már azt írta: maszkhasználat hiánya miatt a rendőrök hat résztvevővel szemben intézkedtek, akik közül kettőre helyszíni bírságot szabtak ki, négy másik résztvevő ellen szabálysértési feljelentést tettek.

A BRFK kiemelte: “a hatályban lévő jogszabályok értelmében a veszélyhelyzet idején rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos”. A gyűlés helyszínén tartózkodókat a rendőrök igazoltatták és figyelmeztették. A gyűlés szervezőivel és a gyűlést tartókkal szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek – írta a BRFK.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?