Életmód, Érdekes, Külföld

17 zseniális japán találmány, aminek a világon mindenhol el kellene terjednie

Bármennyire is frusztráló kicsit a technika elhatalmasodása a mindennapjaink felett, azért valljuk be, valahol mindannyian szeretjük az okos, életünket megkönnyítő találmányokat. Ha pedig a szokatlan, de rendkívül hasznos innovációkról beszélünk, akkor kétségkívül Japán viszi a pálmát, ahol az emberek gyakorlatilag már most abban a ,,jövőben” élnek, amiről mi még csak álmodunk.

 

 

 

1 Elforgatható vasúti ülések.

Hiszen egy háttámlát bámulni elég unalmas.

2 Bukósisak, melynek megtervezésénél külön figyelmet fordítottak a hölgyekre.

Vagy a copfos férfiakra.

3 Nyilvános WC, gyerektartó üléssel.

Hogy legyen hová tennünk az aprócska gyermekünket, miközben mi a dolgunkat végezzük.


4 Kávézó, ahol gondolnak a magányos lelkekre is.

Egyedül kávézni elég unalmas tud lenni, éppen ezért vannak olyan kávézók, ahol általunk kiválasztott plüssállatokkal ihatjuk a koffeinünket. Hogy ez valóban segít-e tompítani a magány okozta problémát…azt mindenki döntse el maga.

5 Átlós gyalogátkelők.

Nincs is annál idegesítőbb, mint két piros lámpát is végigállni, csak azért, hogy átjussunk A pontból B pontba.

6 Állítható tablet- és telefontartó.

Hogy elkerüljük a lefekvés előtt a kezünkből kicsúszó és az arcunkba csapódó készülékek okozta kellemetlenségeket.

7 Napszemüveg kutyusoknak.


Bár elsőre kissé szokatlannak tűnhet az eb-napszemcsi, a kutyusok szemét valójában ugyanúgy képes bántani az erős napfény. Más kérdés, hogy ezt mennyire lehet megértetni az ember legjobb barátjával.

8 ,,Néma” karaoke.

Néhány barátom énektudásából kiindulva, bizony nem lenne rossz, ha idehaza is kapható lenne.

9 Mosdó és WC egyben.

Az ivóvíz spórolása céljából rendkívül elterjedtek náluk a kézmosó csapokkal felszerelt WC-tartályok. Zseniális ötlet, hiszen így két legyet üthetünk egy csapásra.

10 Fürdőszobapapucs.

A Japánok kimagaslóan nagy hangsúlyt fektetnek a fürdőszobák tisztaságára. Éppen ezért a felkelő nap országában szinte elképzelhetetlen, hogy ugyanabban a koszos papucsban mászkáljanak a fürdőszobában, amivel a lakás többi részében csoszognak.

11 Laptopozó-párna.


Zseniális… Ennyi.

12 Házszám helyett tulajdonosnév.

Japánban valódi kínszenvedés cím alapján megtalálni egy házat, mivel nem elég, hogy sok utcának még neve sincs, de a házszámokat ráadásul – a világ többi részétől eltérően – a ház építésének dátuma adja. Éppen ezért nem is bíbelődnek ilyesmivel, házszám helyett pedig egyszerűen a ház tulajdonosának nevét tüntetik fel az otthonukon, ami valljuk be egy egészen kényelmes és elegáns módja a tájékozódásnak, mely idehaza is sokszor jól tudna jönni, ha keresünk valakit és nem akarunk rossz házba kopogtatni.

13 Automata üzletek.


Eltudjátok képzelni, hogy bementek egy élelmiszerboltba és nem is találkoztok személyzettel, csak gépekkel és robotokkal, ameddig a szem ellát?! Elég jövőszerű, nem? Nos, Japánban ez már valóság.

14 Hotel, ahol robot-dinoszaurusz a recepciós.

Tény és való, hogy ennek nem sok haszna van a társadalomra nézve, de azért valljuk be: elég menő ki- és becsekkolni egy Velociraptornál.

 

 

 

 

15 Variálható tatami.

Hiszen fő a kényelem.

16 Zárható esernyőtartó a bevásárlóközpontokban.

17 Könnyedén nyitható alumíniumdobozok.

Nincs több letört és beszakadt köröm a dobozos üdítők nyitófüle miatt. Legalábbis Japánban…a világ többi részén még nem elég fejlett hozzá a technika, hogy ilyen nyitófüleket készítsenek…😏

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?