Életmód, Érdekes

9 hazugság, amivel áltatod magad, amikor visszamész az exedhez

Minden ember életében volt már olyan pillanat, amikor vissza szeretett volna menni az exéhez, vagy épp fordítva, az exe szeretett volna visszajönni hozzá. Ilyenkor az érzelmek hevében az ember teljesen másképp látja a dolgokat, és képes megfeledkezni arról, hogy minden esetben valószínűleg jó oka volt a szakításnak. Ez legtöbbször csak akkor tudatosul az emberekben, amikor már újra összejöttek az exükkel, és rájönnek, hogy ez nem az igazi.

 

 

 

1 Ezúttal más lesz.

84accd56f0bcbeff7556651f75

A szakítás alatt a világ nem állt meg, a Föld nem szűnt meg forogni, így természetesen minden más lesz. Csak jó eséllyel valószínűleg rosszabb, mint korábban. Egyes tanulmányok szerint azok az emberek, akik újra összejöttek az exükkel, a második alkalommal még kevesebb figyelmet szenteltek a kapcsolatuk pozitív aspektusaira, és ennek hatására még inkább a negatív oldal került előtérbe, ezzel még rosszabb döntésnek feltüntetve egymást és a párkapcsolatukat, mint korábban.

2 Teljesen megváltozott.

ff7a2b5a4c9004e30a8ebde96f

Az emberek nem változnak. Illetve nem változnak ilyen gyorsan. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a szokásainktól (még a legártalmatlanabbaktól is) valójában őszinte és szilárd motivációra van szükség, nagyon kell akarnunk, és csak a megfelelő kitartással sikerülhet. Szóval most tedd fel magadnak őszintén a kérdést: tényleg képes erre az exed?

3 Senki nem ismer olyan jól, mint ő.

08eefd568d8ca1bb3d4ec32f77

Igen, ez igaz. Sok időt töltöttél vele, és tudja, hogy utálod az uborkát a sajtburgerben, a kedvenc italod pedig a szőlőlé – jó, bor.

Ez azonban még önmagában nem érv arra, hogy újból bármi is lángra gyulladjon közöttetek, hiszen bármilyen tökéletesen is ismertétek egymást, mégsem tudtátok elkerülni a szakítást.

4 Mindenki, akivel találkozol, rosszabb döntésnek tűnik nála.

9bfa2e551a8dcaaa22eeef212c

Tudva, hogy az exed milyen jó úszó volt vagy milyen jól csinálta a rántotthúst, nem meglepő, hogy mindenki más rosszabb választásnak tűnik nála, elvégre a szomszéd fűje mindig zöldebbnek tűnik. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy amíg az ex mondjuk jó úszó volt, addig lehet, hogy az új személy sokkal jobban vasalja az ingeket és végzi a házimunkát, csak épp nem akarjuk beismerni, mert ez az új kapcsolat azzal jár, hogy ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és magunk mögött hagyni a múltat.

5 Nem tökéletes, de az enyém.

5dee7a5233bcf27e7fc3dc53d6

Az emberi agy érzékenyebb a veszteségekre, mint a győzelmekre, ezért sok ember számára fontos, hogy elkerülje mondjuk a 30 ezer forintos gyorshajtási bírságot, mint az, hogy ugyanennyit nyerjen például egy kaparós sorsjegyen.

Ugyanez van a kapcsolatokkal is. Tedd fel magadnak a kérdést: mi a jobb? Azzal együtt lenni, akivel egy, két, öt évet, vagy akár az egész hátralévő életedet is leélheted, vagy egész életen együtt lenni egy olyannal, aki „bár nem tökéletes, de hozzád tartozik”?

6 Nincs időm randizni, még a társkereső oldalakra sincs.

7b4e9b5d1fa1cfd1a81bbad76a

Ha az első randevú végén nem kéritek meg egymás kezét, az még nem jelenti azt, hogy rossz lett volna. Az élet nem egy házasság. Mindig, amikor egy új embert ismerünk meg, egy kicsit többet tudunk meg a világról, és ez érdekes és izgalmas egyszerre. Ne felejtsd el az internetet sem: az Egyesült Államokban a tavaly alakult párok közel 17%-a már az internetes társkereső oldalakon találkozott egymással.

 

 

 

 

7 Maradjunk barátok, és majd alakul.

1141a9594e8ed1956f008d215f

Az exek közötti barátság kissé kétértelmű. Az ilyen típusú kapcsolatok nincsenek bizalommal és barátsággal kikövezve, valójában a két fél egyike mindig több érdeklődést mutat a másik iránt, maximum ügyesen rejtegeti azt. Egy másik dolog: ha barátságban akarsz maradni az exeddel, az akár komoly pszichológiai gondokra is utalhat.

8 Nincs tökéletes ember.

770559594199c66d0228582893

Természetesen senki sem tökéletes, és senkinek nincs is szüksége a tökéletesre. Nem a tökéletességről szól egy párkapcsolat, hanem arról, hogy a két fél kompatibilis legyen egymással és kiegészítsék egymást.

A legnagyobb hiba, hogy az emberek gyakran összekeverik a tökéletlenségeket az inkompatibilitással. Az exed nem volt kompatibilis veled. És pont. Fogadd el, és lépj tovább.

9 Az exem nem enged el.

63201a5df098b4239ea2d43e0e

Néha, miután véget ért egy kapcsolat, az ex úgy viselkedik, mint még soha. Telefonhívások, üzenetek, közösségi médiás megjegyzések, váratlan látogatások, stb. Biztos még mindig szeret, és nem tud elfelejteni – gondolhatjuk. Sajnos a legtöbb esetben ez azonban nem a szeretet jele, sokkal inkább annak a jele, hogy az adott személy mindent az irányítása alatt akar tartani, és nem áll készen rá, hogy önállóan új életet kezdjen – ezt pedig aligha hívhatjuk szeretetnek.

Neked mi a véleményed az exekkel való kapcsolatokról? Újra összejönnél valaki olyannal, akivel egyszer már kudarcot vallottatok?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?