Egyéb

Kunetz: „Ki kell nyitnunk, nem várhatjuk meg az átoltottságot, mert itt kő kövön nem fog maradni!”

Szabályozottan és részlegesen nyitni kell, mert „NEM lesz gyorsan elég megfelelő oltóanyag” – írja az egészségügyi szakértő.

 

 

 

 


Szabályozott és részleges formában mielőbb ki kell nyitniuk a helyeknek, és az iskolákban is újra kell indítani az életet – írja Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Facebook-posztjában.

Kunetz szerint nem jöttek be azok az előrejelzései, amelyek alapján a tavalyi év végére ismét zsúfolásig telnek a kórházak – az adatok és a tények alapján arra következet ebből, hogy lassult a fertőzés üteme. Mindezt a szigorú maszkviselésnek, az iskolák bezárásának és a munkahelyek leállásának tulajdonítja.

Felhívja ugyanakkor a figyelmet arra, hogy ugyan mindezt pozitívumként értékeli, hosszútávon nem fenntartható állapot ez.

„Ki kell nyitnunk! Ha nem is teljesen, de szabályozottan és részlegesen. Sokkal jobban járunk így, mintha ez spontán először titokban, zugkocsmánként történne meg egy forradalommal kísérve. Az látszik, hogy NEM lesz gyorsan elég megfelelő oltóanyag, tehát NEM várhatjuk meg az átoltottság megtörténtét, mert itt kő kövön nem fog maradni.”

– írja.

Éppen ezért Kunetz azt javasolja, hogy a folyamatos oltás mellett induljon újra az élet, igaz nagyon szigorú szabályok mentén. Javasolja többek közt, hogy

    • zárt térben korlátozni kell a légköbméter szerinti emberszámot
    • minimum FFP2-es maszkban, egymástól a megfelelő távolság betartásával lehessen csak zárt terekben tartózkodni
    • mindenhol elérhetővé kell tenni az automata kézfertőtlenítőket
    • a vendéglátóipari egységek teraszain az asztaltársaságok közt biztonságos távot kell hagyni
    • az iskolákban (középiskolákról és egyetemekről van szó elsősorban) induljon újra a tanítás, ám csak és kizárólag FFP2-es maszkban lehessen részt venni az órákon

A szakértő szerint a kormánynak a sokak által megkérdőjelezett minőségű kínai vakcina helyett arra kéne költenie a pénzt, hogy mindenki számára elegendő FFP2-es maszkot szerez be. Kunetz nyomatékosítja: még egy év nem mehet rá arra, hogy a járvány határozza meg a napjainkat, mielőbb újra kell indítani az életet, mivel a járvány a gazdasági szempontok mellett „a társas kapcsolatok brutális rombolásán keresztül komoly pszichés és testi károsodásokat” is okozhat.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?