Életmód

11 dolog a házban, amit mi nem veszünk észre, de a vendégeinknek azonnal szemet szúrnak

Amikor vendégségbe megyünk valakihez, akaratlanul is körbenézünk kicsit a házban, ezzel értékes következtetéseket levonva az ott élő ember(ek) természetéről, szokásairól, és egyáltalán az élethez való hozzáállásáról. Néha még a legészrevehetetlenebbnek gondolt részletek is értékes információkról árulkodnak, néha például arról, hogy a tulajdonosa kissé talán fukarabb a kelleténél, vagy épp igénytelenebb, mint kellene.

 

 

 

11. Kopott papucsok

Kedvenc otthoni lábbelink minden jó és rossz pillanatunkban velünk volt, ezért bármennyire is kopott vagy szakadt, legtöbbször elég nehezen szánjuk rá magunkat, hogy lecseréljük.

Nem feltétlenül kell persze azonnal kukába dobni a kedvenc otthoni mamuszunkat, elég pusztán, ha a biztonság kedvéért tartunk otthon egy vendék-kompatibilis lábbelit is, a régi, leharcolt mamuszok és papucsok látványa ugyanis rendkívül kiábrándító tud lenni a vendégek számára.

10 Maradványok a szappantartóban.

A modern világban rengetegféle-fajta megoldás létezik már a kézmosáshoz használt szappanok alternatívájaként, ám sokan mégis a jó öreg, hagyományos szappanokat részesítjük előnyben. Ezzel persze még semmi gond, a gond inkább ott kezdődik, amikor már csak egy apró, olykor pedig látványra is gusztustalan kis cafat van már belőle a szappantartóban, amihez a vendégek legjobb esetben is csak undorodva nyúlnának hozzá. Ha vendégeket várunk, érdemes odafigyelni erre, és lecserélni a régi szappanokat.

9 Bútor- és ágytakarók.

Bár a modern bútorok már rendkívül strapabíró szövetanyagból készülnek, sokan mégis a biztonság kedvéért inkább egy extra anyaggal terítjük le, hogy ha kiszakad vagy leöntjük, akkor ne rögtön a bútor károsodjon. Ettől azonban meglehetősen olcsó hatást nyújtanak az egyébként könnyen lehet, hogy drága pénzért vásárolt bútorok, szóval a vendégek fogadása idejére érdemes elpakolni őket a szekrénybe.


8 Rozsdás lábasok és leharcolt serpenyők.

Nagymamáink zománcozott edényei még mindig sokunk konyhájában megtalálhatók, de ez nem jelenti azt, hogy mutogatnunk is kell őket. A sokszor 30-40 éves használat ugyanis már olyan mély nyomot hagyott rajtuk, hogy jobb eldugni őket, különösen, ha fiatalabb vendégeket fogadunk, akik könnyen lehet, hogy meg is mosolyogják a hasonló, régi edényeket.

7 Törött és repedt csészék.

Fájó tud lenni, amikor a kedvenc csészénk megreped vagy eltörik, de bármennyire kellemetlen is a búcsú, ideje megválnunk tőlük. A szupermarketekben ma már aprópénzért találhatunk remek alternatívákat helyettük, és a vendégek mosolya is sokkal őszintébb lesz, amikor nem egy törött szélű csészébe vagy bögrébe szolgáljuk fel nekik az italt.

6 Cirokseprűk.

Manapság, amikor már minden boltban rendkívül modern és praktikus söprűkkel találkozhatunk, öreg hibának számít régi cirokseprűt tartani a házunkban. Meglehet persze, hogy a kertben (pl. terasztakarításhoz) tökéletes választások, az otthonunkban azonban nincs helyük, hiszen nem képesek felvenni a versenyt a modern seprűkkel, melyekkel sokkal hatékonyabban tisztán tartható az otthonunk.

5. Szakadt, foltos konyharuhák

Minden konyhában vannak konyharuhák: nélkülük egyszerűen nem lehet sütni-főzni. A mindennapi használat azonban keményen nyomot hagy rajtuk, és bár legtöbbször ez nekünk fel sem tűnik, a vendégeink valószínűleg undorodva nyúlnának a foltos, zsíros konyharuha után.

4. Erkélyen tárolt dolgok.

A “majd egyszer még jól jön” címszóval elpakolt tárgyak 99%-ára tudjuk jól, hogy soha többé nem lesz szükségünk. Annak pedig semmi értelme, hogy az egyébként hangulatos és kellemes erkélyünket egy kacatokkal teli raktárrá változtassuk, amiket persze az időjárás napról-napra amortizál. Szabaduljunk meg minden felesleges tárgytól, az erkélyt pedig igyekezzünk hangulatosan berendezni.

3. Kopott ágynemű.

Az ágynemű egy másik olyan részlet, mely rendkívül árulkodó tud lenni az anyagi helyzetünkről vagy épp az otthonunkkal kapcsolatos hozzáállásunkról. Meglehet persze, hogy mi ugyanolyan tökéletesen és kényelmesen alszunk a 5-10 éves kopott és szakadt ágyneműben, de a vendégek számára ezáltal azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy nem foglalkozunk eleget az otthonunkkal.

 

 

 

 

2. Használt csomagolások.

Nagyon praktikus lehet eltenni a régi csomagolásokat és szatyrokat, de tudnunk kell, hol a határ. Nem kell, hogy a kamránk vagy a szekrényünk egy végeláthatatlan szatyor-tartóvá váljon, ez ugyanis rendkívül rendetlen hatást tud kelteni.

1. Védőfólia a berendezéseken.

Amikor hazánkban először jelentek meg a távirányítókkal kapható tévék, az emberek többségét annyira lenyűgözte ez a modern technika, hogy minden lehetséges módon igyekezett óvni és védeni azt. Ennek egyik kézenfekvő megoldása volt, hogy bezacskóztuk, vagy épp ki sem vettük az eredeti csomagolásból például a távirányítókat, hogy minél kevésbé kopjanak el vagy menjenek tönkre.

Sokaknak ez annyira berögződött az évek során, hogy még ma is bátran alkalmazzák, de egy ilyen megoldás ma már sokkal inkább nevetség tárgya, minthogy bármiféle valódi védelmet nyújtana a készülékeknek vagy azok távirányítóinak.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?