Belföld, Hírek

„Erőszakos baloldali tömegtől kellett megvédeni az Országházat” – A 2018-as parlamenti tüntetéshez hasonlította a Capitolium ostromát Orbán – videó

Bár a világ több vezetője is úgy gondolja, a leköszönőben lévő amerikai elnök, Donald Trump a felelős a washingtoni Capitolium ostromáért, Orbán Viktor nem minősítette az eseményeket.

 

 

 

 


Péntek reggeli rádióinterjújában a Trump-hívek által elkövetett washingtoni támadást a 2018-as parlament előtti tüntetéshez hasonlította. Feledy Botond külpolitikai szakértő szerint Orbán Viktor Trump hűséges támogatója, ezért nem is lehet elvárni tőle, hogy elítélje a kongresszus elleni támadást.

Orbán Viktor szerint a magyar nép is ismeri a washingtoni helyzetet, ugyanis nálunk is volt hasonló tüntetés a magyar parlament előtt nemrégiben, „erőszakos baloldali tömegtől kellett megvédeni az Országházat” – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: most is van olyan pártvezető, aki egy ilyen ügy miatt áll bíróság elé (a momentumos Fekete Győr Andrásra utalt).

 

Fekete Győr szerint „a Donald Trumpok és az Orbánok ideje leáldozóban van„, a washingtoni és a budapesti tüntetést pedig nem lehet összehasonlítani. A Momentum elnökére felfüggesztett börtönt kért az ügyészség, a tárgyalása már elkezdődött.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?