Celeb / Híresség

Schobert Norbi üzent a Maldív-szigetekről: szerinte a szentatya nem rá és a hozzá hasonló utazókra gondolhatott – ő szabályosan van ott egy negyvenfős táborban – videó

Mint megírtuk, Ferenc pápa üzent azoknak, akik a hazájukban érvényes korlátozások miatt elutaznak, nyaralgatnak és nem éreznek együtt azokkal az emberekkel, akik anyagi gondokkal küszködnek és nem tudnak elutazni.

 

 

 




 

Az egyházfő arról beszélt, hogy számára elítélendő, ha valaki csupán azért utazik külföldre, hogy megússza a lakóhelyén bevezetett korlátozásokatA pápa azt is elmondta, azok az emberek, akik a világjárvány alatt elutaznak, nem gondolnak bele abba, hogy mások esetleg anyagi gondok miatt nem tudnak külföldre menni. Sőt, sokan a lezárások miatt úgy érzik, nem szükség átlépniük az országhatárt, ellentétben azokkal, akiknek a fejében csak a nyaralás és a szórakozás jár.

Schobert Norbit megérintette az üzenet, mivel ő is épp a Maldív-szigeteken tartózkodik, egy 40 fős táborban, ezért élő videóban jelentkezett be a Maldív-szigetekről, hogy elmondja a véleményét. Nyilván a pápa nem személyesen neki üzent, hanem mindenkinek, aki megteheti, hogy olyan helyekre utazzon, ahol lazábbak a szabályok, mint a saját hazájában.

Schobert Norbi szerint a kijárási korlátozásokat nem lehet kijátszani. Tehát ha ők 41-en elmennek sportolni a Maldív szigetekre, elvégezve a kötelező covid-tesztet, egymástól tartva a távolságot, és így is térnek vissza egy olyan országból, „ahol nincs covid fertőzés”akkor az nem a szabályok kijátszása.

A Maldív-szigetek január 3-i járványügyi adatai. Itt megjegyzendő, hogy a több kisebb-nagyobb szigetből és atollból álló Maldív-szigeteken az ottani hivatalos tájékoztató oldal szerint csaknem 14ezer fertőzött volt eddig a járvány során, most 621 aktív fertőzött van éppen. Szerencsére a napi fertőzötti szám esik. Részletekért katt a képre az eredeti forráshoz!

Visszatérve Norbi élő bejelentkezésére: Szerinte a pápa azokra gondolt, akik esetleg a kormány által meghatározott kijárási korlátozásokon túl 10-12 munkáltatói igazolással mennek csajozni, bulizni. Ők, vagyis Norbiék, viszont úgy közlekednek, hogy betartják az operatív törzs által hozott szabályokat. (Sőt, Norbi szerint minden sztár és magyar politikus is betartja a szabályokat, és úgy utazik.) Mint mondta, azért ülhet a Maldív szigeteken egy 40 fős táborban, maszk nélkül, a gyerekeivel, mert ott azt lehet, tehát nem tudja a hazai rendelkezéseket kijátszani, mert azok otthon érvényesek, de a Maldív-szigeteken mások a szabályok.

Schobert Norbi szerint azonban, ha bárki itthon besétál egy utazási irodába, el tud utazni, ha akar. Norbi biztos abban, hogy nem arra gondolt a szentatya, akik a törvényeket betartva utazik.

– Ha arra gondolunk, hogy van, akit zavar, hogy nem tudnak elutazni, akkor azok, az autósok, akik reggel a hidegben bekapcsolják a fűtést a kocsiban, akkor gondoljanak azokra, akik BKV-val, meg MÁV-val utaznak, és fáznak, szóval, az autósoknak nem szabadna autóval utazniuk. Ha találsz magadnak egy embert, aki rosszabbul él, akkor te is élj rosszabbul, ez a dolog ide vezetne – folytatta okfejtését Norbi, aki szerint bár a nevére és más sztárok nevére szívesen kattintanak az internetezők, de úgy véli, a szentatya nem az olyan utazókra gondolt, mint ők, hanem azokra, akik kijátsszák a szabályokat, és ők nem ilyenek.

 

 

 

Íme Norbi videója:

 

Tényleg sok magyar ismert embert elítélt a Pápa?

Posted by Update LOW CARB on Monday, January 4, 2021

Egyébként a Maldív-szigetek nemrég nyitotta újra a turistaszezont, az ottani szabályok szerint nagyjából hasonlóak, mint nálunk voltak nyár elején. A személyzetnek maszkot kell hordania a szálláshelyeken, rendelkezésre kell állnia kézfertőtlenítőnek, elkülöníthető helynek fertőzés esetére, és egyébként a nyilvános helyeken (nem a szálloda szabadtéri éttermében, ahonnan Norbi is bejelentkezett) maszkot kell viselniük a turistáknak is. Bizonyos helyzetekben pedig negatív teszttel kel rendelkezni.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?