Érdekes

Már tízmillió forint körül mozog egy bitcoin ára

A január harmadikán 12 éves bitcoin árfolyama 34 800 dollárra kúszott, ami új rekordot jelent. Ez annak fényében sem semmi, hogy bár még csak három nap telt el az évből, idén már 20 százalékot emelkedett az értéke a hétvégi 18 százalékos emelkedésnek köszönhetően. A szombati 33 ezer dolláros rekord után vasárnap délelőtt már 33 és 34 ezer dollár között mozgott a kriptodeviza árfolyama, ami azt jelenti, hogy egyetlen bitcoin már közel 10 millió forintot ér.

 

 

 


Érdemes megemlíteni, hogy a kriptopénz 2017-ben már produkált hasonló felfutást, amikor sikerült megközelíteni a 20 ezer dolláros szintet, majd néhány hónap alatt majdnem negyedére esett vissza az árfolyama. Az elemzők jelenleg úgy gondolják, hogy a bitcoin akár az 50 ezer dolláros szintet is elérheti, mások szerint éppen kipukkanni készül a lufi.

A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyből szigorúan meghatározott mennyiség bányászható, a maximális készlete 21 millió. A bitcoin nem áll egyetlen jegybank ellenőrzése alatt sem, a decentralizált szoftverrendszer nem manipulálható, a felhasználók között gyakorlatilag díjtalan, azonnali pénzmozgást garantál.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?