Belföld, Hírek

Magyar orvos oltatta be magát a koronavírus ellen: naplóban mondja el, mi történik a szervezetével a vakcina után

Dr. Lőrincz M. Ákos naplót indított, miután beoltatta magát a koronavírus elleni vakcinával.

 

 

 

 


Az immunológus Facebook-oldalán jelentette be, hogy pénteken megkapta a koronavírus elleni oltását és ennek örömére naplót indít.

Az orvos célja pedig az, hogy a következő harminc napban közérthetően mutassa be, mi is történik vele. Első bejegyzésében, január elsején az oltásra való felkészülésről és magáról a beadásról írt.

Rövid orvosi vizsgálat után izomszövetbe injekció formájú oltást kapott, majd 30 perces orvosi megfigyelés követően megkapta az oltási igazolást és távozhatott.

A következő 5 órában enyhe sajgás emlékeztetett az oltásra, egyéb tünetem nem volt – a mellékhatások szépen listázva a betegtájékoztatóban. Délután némi fáradtság tört rám, ami kapcsán rögtön „ugye-ugye” érzésem támadt, de a Feleségem szerint ennek semmi köze az oltáshoz, inkább az ügyeletekhez és az éjszakai cikkírásokhoz… Azért én az oltásra adott választ tartom valószínűbbnek– írta a bejegyzésben.

Az orvos bejegyzéséből az is kiderült, hogy jelenleg belgyógyászként a Szent György Kórház kardiológia osztályán dolgozik, de a járvány miatt intenzív osztályon segíti a koronavírus fertőzöttek ellátását.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?