Belföld, Hírek

Pihenésre fel! Mutatjuk a 2021-es hosszú hétvégéket

Sajnos néhány ünnepnap hétvégére esik, de így sem kell szomorkodnunk, bőven ki tudjuk magunkat pihenni jövő évben is.

 

 

 

 


2021-ben összesen hat hosszúhétvégét tölthetünk távol a munkától, sőt jövőre sokkal kevesebb áthelyezett munkanappal találkozhatunk, mint idén, derül ki a a HR Portál összeállításából.

Már az új év első napja is pontosan egy hosszúhétvége, hiszen január 1. péntekre esik, így sokak számára pihentetően indul egy újabb év. Ugyan a tél hátralevő részében már nem számíthatunk hasonlóra, azonban a tavasz kárpótol mindenért. Március 15. hétfőre esik, ami azt jelenti, hogy 2021-ben ez lesz a második háromnapos hétvége.

Szerencsére nem kell sokat várni, hiszen nagypéntek április 2-ra, húsvét pedig 5-re esik, így négy munka nélküli napot kapunk. Ennek ellenére május 1., a Munka Ünnepe szombatra esik, így itt csak egy sima hétvégét élvezhetünk. Végül, de nem utolsó sorban, május 24-vel lesz pünkösd hétfő, ami szintén hosszúhétvégét alkot az előtte lévő szombattal és vasárnappal.

Nyáron egyetlen egy háromnapos hétvégét jegyezhetünk be a naptárunkba, ugyanis augusztus 20. ugyanis péntekre esik. Ősszel egy újabb hosszúhétvégét várhatunk, hiszen november 1-jei Mindenszentek hétfőn lesz. A jövő évet egy ünnepi hangulatú hosszabb hétvégével zárjuk, így igazán pihentető lesz a karácsonyi időszak.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?