Belföld, Hírek

A patak partján hagyta újszülött csecsemőjét a gödöllői nő

Végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a megszületett csecsemőjét egy patak partján magára hagyó nővel szemben.

 

 

 

 


A Pest Megyei Főügyészség 2020 szeptemberében emelt vádat egy, az elkövetéskor 28 éves nővel szemben, aki eltitkolt terhessége után, 2019 áprilisában Gödöllő belterületén egy növényekkel benőtt patakparton egy életképes fiú gyermeknek adott életet, akit a helyszínen ellátatlanul a sorsára hagyott. A csecsemőt mintegy fél óra elteltével egy arra sétáló járókelő és egy közeli ingatlan tulajdonosa vette észre. A helyszínre hívott mentők a kihűlőben lévő, koraszülött gyermeket kórházba szállították, aki a gondos orvosi ellátásnak köszönhetően életben maradt.

A Budapest Környéki Törvényszék 2020 októberében kihirdetett ítéletével a fiatal nőt bűnösnek mondta ki tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, amelyért őt 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, egyben szülői felügyeleti jogát megszüntette.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség – az elsőfokú ítélet ellen bejelentett ügyészi fellebbezéshez csatlakozva – a napokban benyújtott indítványával kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla az elkövetőt ítélje felemelt tartamú, végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, valamint mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától is.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?