Belföld, Hírek

Karácsony Gergely: sokkal több haláleset lehet, mint amennyit a hivatalos adatok mutatnak

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán kritizálta a kormány kommunikációját a járvány adatai kapcsán.

 

 

 

 


„A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy elkenje a járvánnyal kapcsolatos adatokat” – írta a posztban.

A főpolgármester szerint a vakcina érkezésével az embereknek bízniuk kellene a hatóságokban, be kellene oltatniuk magukat, ám a bizalmat csak egy olyan kormány érdemli meg, amely őszintén beszél a polgáraival.

 

Hiába titkolták, az európai statisztikai hivatal adataiból kiderült: Budapesten fele akkora volt a járvány miatti…

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, December 27, 2020

„Alig tudunk valamit például a halálozási adatok területi eloszlásáról, pedig ezeknek alapvető fontosságuk lenne a védekezésben. A hivatalos honlap csak Budapest adatait közli külön, nyilván azért, mert a járvány első hullámában a fővárosban magas volt a halálozás, amit a fővárosi vezetés nyakába lehetett varrni. Viszont most pont az ellenkezője van, a budapesti halálozási adatok sokkal jobbak az átlagosnál. A kormány persze, erről hallgat” – írta Karácsony, aki szerint a kormány arról is hallgat, hogy valószínűleg sokkal több ember halt bele a járványba, mint ami a statisztikában szerepel.

„A korábbi évekhez képest ugyanis jóval többen haltak meg ezekben a hónapokban – mi más oka lehetne ezeknek a plusz halálozásoknak, mint a járvány és a járvány miatt leterhelt egészségügy problémái?” – fogalmazott.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?