Életmód, Érdekes

14 bizonyíték rá, hogy a kultúránk és a brazil kultúra olyan eltérő, mint az ég és a föld

Európai fejjel nézve kicsit lehetetlennek tűnik, hogy semmilyen szőnyeg se legyen a házban, vagy hogy elektromos kábelek lógjanak ki a zuhanyfejből. A latin-amerikai tévésorozatok hazája azonban nem csak ezzel képes meglepetéseket okozni: kiderült, hogy a brazil nők szinte sosem epilálják magukat, és felmosás művészetét is teljesen más eljárás szerint végzik. Brazíliában még a gesztusok is teljesen más jelentéssel bírnak, az idehaza ártatlannak tűnő „OK” kézjel ott rosszabbat jelent, mint a középső ujj.

 

 

 

1 A brazil nők nem epilálnak, ők máshogy küzdenek a testszőrrel.

Brazilok es az epilalas

A legtöbb brazil nő nem szedi le a szőrt a karjairól és a lábairól, hanem kifakítja azokat. Távolról nézve ettől olyan, mintha teljesen csupasz lenne a bőrük, maximum nagyon közelről nézve vagy megérintve látszik, hogy bizony szőrös a kezük.

2 A pontosság fogalma ebben az országban nagyon sajátos.

Brazilok es a keses

Az időpontban érkezés Brazíliában nem szokás. Ha üzleti találkozód van reggel 9-kor, akkor legkorábban 9:15 előtt ne is számíts a vendégedre. Ha este 8-ra meghívnak egy partiba, legkorábban 9-re érkezz oda, különben a szervezők nagyon meglepődnek majd.

3 Minden nő bikinit hord, életkortól és testsúlytól függetlenül.

Brazilia szepsege

A testpozitivitás ebben az országban talán a legerősebb. A nők szeretik magukat, és nem gondolják, úgy, hogy a narancsbőr vagy a túlsúly rontana a kinézetükön. Itt tényleg minden 9 és 90 év közötti, illetve 50 és 150 kiló közötti nő bikinit hord.


4 Ha parkolni akarsz, fizetned kell valakinek.

Parkolas Braziliaban

Brazíliában úgynevezett flanelinha-k járják az utcákat. Ezek egyfajta parkolóőrök, akik felajánlják, hogy vigyáznak a kocsidra, amíg te távol vagy. Természetesen, amikor visszatérsz, pénzt kérnek ezért cserébe. Brazíliában mindenhol megtalálhatók ezek a flanelinha-t, kivéve a privát parkolóházakat.

5 Itt jobb nem dicsekedni a dolgainkkal vagy a pénzünkkel.

Brazilia kultura

Sajnos a brazil városokban nagyon sok tolvaj található. Ha előkapod az új iPhone-od egy nyilvános helyen, vagy meglobogtatod a vastag pénztárcád, akkor ne lepődj meg, ha hamarosan ellopják tőled mindkettőt. Soha-semmit ne hagyj felügyelet nélkül az asztalon, és a nőknek egyenesen azt javasolják, hogy ne viseljenek drága ékszereket.

6 A helyiek mindenhová fogkefét és fogkrémet visznek magukkal.

Brazilia es a fogmosas

A legtöbb brazil étkezés után azonnal fogat mos. Éppen ezért a munkahelyre, szórakozóhelyekre, kávézókba, bárokba – egyszóval mindenhová magukkal visznek egy fogkrémet és egy fogkefét.

Továbbá nálunk fontos, hogy minden vécézés után illik kezet mosni, szóval ha egy nyilvános mellékhelyiségben tett látogatás után úgy távozol, hogy nem mosol kezed, akkor ne csodálkozz, ha mérges szemmel néznek rád.

7 Brazíliában imádják a kutyákat.

Kutyaszeretet brazilia

Brazília összes háziállatának az 58%-át teszik ki a kutyák, és csak 28%-át a macskák. A kutya itt tényleg egy valódi családtagnak számít. A gazdáik különféle ruhákba öltöztetik őket, és az sem ritka, hogy még baseball sapkát is adnak rájuk.

8 Ha otthon vannak, akkor mindig megy a TV.

Brazilok es a tevezes

A külföldi turisták beszámolói szerint sok brazil otthonban a TV mindig nagyon hangosan szól, ami miatt pedig a családtagok nem hallják egymást rendesen, szóval mindig üvöltöznek. Senki nem nézi a tévét, csak egyszerűen megy és szól. Ha pedig esetleg valaki kikapcsolja, vagy a tévé kapcsol ki magától, akkor hamarosan jön valaki és újra bekapcsolja.

Sok családnál a tévé még alvás közben is megy, és ha éjjel kikapcsol, akkor a brazilok felkelnek, és bekapcsolják, majd visszafekszenek.

9 Eszedbe ne jusson lehúzni a vécépapírt.

Brazilia WC papir

Görögországhoz hasonlóan a brazil csatornarendszer sem képes megbirkózni a vécépapírral, ezért tilos lehúzni azt. Minden házban, szállodában és kávézóban egy külön erre a célra kihelyezett szemetes található helyette.

Ha figyelmetlenségből mégis lehúzzuk, csak annyit tudunk tenni, hogy imádkozunk, a csatorna ugyanis könnyedén eltömődhet tőle, és minden szennyvíz visszajöhet.

10 A heti rendszerességű pedikűr és manikűr itt egyfajta szertartás.

Brazil koromfestes

A brazil városokban szó szerint minden sarkon körmösök vannak, és minden valamirevaló brazil asszony legalább hetente egyszer ellátogat egy ilyen helyre, jövedelemtől és társadalmi státusztól függetlenül. Az itteni szokások egyszerűen megkövetelik, hogy a nőknek ápolt, festett körme legyen.

Szó mi szó, a körömlakkozás technikája itt meglehetősen eltérő: nem visznek fel bevonatot a köröm köré, hanem az egészet vadul lefestik és utólag törlik le a felesleget a bőrről. Így egyébként a manikűr hosszabb ideig tart majd.

11 A legnépszerűbb hajszín a szőke.

Brazilia es a szoke haj

Amikor a brazil nőkre gondolunk, általában a tüzes barna hajú riói nők jutnak az eszünkbe, pedig Brazíliában a leggyakoribb hajszín a szőke. Aki esetleg nem szőke, az is tervezi vagy arról álmodik, hogy szőke legyen.

 

 

 

 

 

12 A brazilok teljesen más módon mossák a padlót, mint mi.

Felmosas braziliaban

A brazilok egyszerűen egy vödör szappanos vizet öntenek a padlóra, és azzal mosnak fel. Itt az egész takarítási kultúra más: nem használnak például porszívót, viszont minden nap (néha többször is) seprűvel felsöprik a házat.

13 A zuhanyozás a legtöbb házban és szállodában kockázatos.

Elektromos zuhanyfej brazilia

A brazil szállodákban és apartmanokban általában elektromos zuhanyfejek vannak, ami sok turista számára rémisztő lehet első látásra, mivel elektromos vezetékek lógnak a zuhanykabinon belül. Ezek azonban a víz melegítésére szolgálnak, ami egy bizonyos hőfokot képes produkálni, szóval ne próbáld meg tekergetni őket zuhanyozás közben.

14 A brazilok nem szeretik a szőnyegeket.

Brazilia es a szonyegek

Bár a teljesen szőnyeggel borított szobák idehaza is kezdenek kimenni a divatból, azért a nappali közepére és az asztalok alá csak szoktunk még rakni néhány szőnyeget. Nos, a brazilok nem. Bár valószínűleg ez szorosan hozzákapcsolódik ahhoz, hogy nem használnak porszívót, vagyis elég nehéz lenne folyamatosan takarítaniuk a szőnyegbe ragadt állatszőrt és port.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?