Belföld, Hírek

Orbán: A csata döntő fázisába érkeztünk

Mint ahogyan arról néhány nappal ezelőtt a Blikk is beszámolt elindult az előzetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra. Néhány nap leforgása alatt, már több mint 300 ezren regisztráltak, hogy jelezzék: igényt tartanak a vakcinára.

 

 

 

 


Az operatív törzs sajtótájékoztatóin és a kormányinfón is rendre elhangzik a felhívás: regisztráljon mindenki, aki szeretne élni a vakcina lehetőségével, amiről már több ízben jelezték, hogy ingyenes, illetve önkéntes alapú lesz. Ennek ellenére Gulyás Gergely tegnapi kormányinfón elhangzott mondatai arra engedhetnek következtetni, hogy a jövőben, aki nem oltatja be magát valamiféle szankcióban részesül, ám ez még nagyon a jövő zenéje.

Néhány perccel ezelőtt Orbán Viktor is közzétett egy fotót a közösségi oldalán, melyhez röviden csak annyit írt: „A csata döntő fázisába léptünk. Aki be kívánja magát oltani a koronavírus ellen, regisztráljon: vakcinainfo.gov.hu”

 

COVID 2/43. A csata döntő fázisába léptünk. Aki be kívánja magát oltani a koronavírus ellen, regisztráljon:…

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, December 23, 2020

Mint ismert a védőoltás lényege, hogy a szervezetben immunválaszt váltunk ki a kórokozó (ez esetben az új koronavírus) ellen, és ezzel kialakítjuk a védettséget. A vakcinák hosszú távú védettséget is biztosíthatnak. A kormány célja, hogy a magyar emberek mielőbb hozzájussanak a vakcinához. Ezért több csatornán zajlanak a tárgyalások a vakcinák beszerzéséről. Az egész világon óriási igény van az új oltóanyag iránt, így minden lehetőséget fel kell térképezni. Részt veszünk az európai vakcinakutatási programokban, és hazai kutatások is zajlanak. Magyarország már eddig is 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le több tíz milliárd forint értékben. A lekötött oltóanyagok között találunk oxfordi és amerikai vakcinákat is, a kormány emellett izraeli, kínai és orosz fejlesztőkkel is tárgyal.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?