Érdekes

5 összeesküvéselmélet, ami sokak szerint igaz lehet

Az összeesküvéselméletek mindig is lázban tartották a társadalmat, a modern világban az internetnek és az ellenőrizetlen közösségi oldalaknak köszönhetően pedig még nagyobb teret hódítottak maguknak, mint valaha. A legtöbb ilyen összeesküvéselmélet persze akkora baromság, hogy az még viccnek is rossz, de mi tagadás, akad közöttük egy-két olyan, melyben olyan sok ember hisz, hogy ki tudja, talán tényleg lehet bennük valami igazság.

 

 

 

1 Vajon tényleg létezett William Shakespeare?

91bb024d 707d 428d ae2a 2ca0506204f1

Sokan úgy vélik, hogy ez nem lehetséges, mivel a drámaíró nem lett volna képes ilyen műveket írni magas szintű képzettség nélkül. Lehet, hogy létezett, de a szkeptikusok szerint csak egy átlagos színész volt, aki ellopta Edward de Vere műveit.

2 Hitler valójában 1984-ben halt meg?

cea362a3 5d4c 4e18 9a6f 33d848bee121

Mindannyian tudjuk, hogy a náci vezető 1945-ben a saját bunkerében lett öngyilkos, de vannak, akik kételkednek ebben. Sokan úgy vélik, hogy a Führer Berlin megszállása után Dél-Amerikába menekült, ahol először Argentínában, majd később Brazíliában rejtőzött.

„Hitler in Brazil – His Life and Death” címmel még könyv is készült erről, ahol a szerző többek között leírja, hogy a náci diktátor először Liepzig-re változtatta a nevét, majd később összeházasodott egy fekete nővel, Coutinga-val. A helyeik állítólag csak az „öreg német”-nek hívták őt.


3 Valaki eljátszotta I. Péter orosz cárt?

847663ba 3442 4c67 bede bb2bf10b45f4

Sokan észrevették, hogy I. Péter orosz cár nagy változásokon ment át az európai látogatása után. Borotválkozni kezdett, rászokott a cigire, és a divattal kapcsolatos elképzelései is teljesen megváltoztak. Egyesek szerint fizikai változások is megfigyelhetők voltak rajta, ez adott teret annak az összeesküvéselméletnek, miszerint az a személy, aki visszatért a mai Szentpétervárra, már nem I. Péter orosz cár volt.

Sokan úgy gondolták, hogy az eredeti orosz cárt elrabolhatták valahol Európában, hogy aztán egy dublőr vegye át a szerepét, és olyan változásokat hozzon Oroszországban, amit az eredeti I. Péter orosz cár sosem tett volna meg magától.

4 Jim Morrison eljátszotta a halálát, hogy a Seychelle-szigetekre költözzön?

d26b8e08 d2f8 4360 99e8 6686010f9ebe

Egyesek szerint igen. A The Doors együttes énekese – nem mellesleg a történelem egyik leghíresebb énekese – 1971-ben hunyt el, ám egyes források szerint senki más, még az énekes élettársa sem látta a holttestét. Egyes információk szerint az énekes csak eljátszott a halálát, hogy békében, a reflektorfénytől távol kezdhessen új életet a Seychelle-szigeteken. Hasonló összeesküvés elméletek kaptak szárnyra egyébként Elvis-szel kapcsolatban is.

5 Avril Lavigne szerepét egy brazil hasonmása vette át?

08f1aaff 1abf 4d18 ab7b 2d621350a004

Hihetetlenül hangzik, de rengetegen állítják, hogy az eredeti Avril még 2003-ban elhunyt, és azóta egy Melissa nevű hasonmása vette át a helyét. Ezt alátámasztja, hogy a 2000-es évek elején több blog is arról számolt be, hogy Avril Lavigne nem tudott megbirkózni nagyapja halálával, ami miatt depresszióba esett, és állítólag ez vezetett az énekesnő 2003-as halálához.

Az összeesküvés elméletek híveinek kedvez továbbá, hogy 2003-ban az énekesnő magassága látványosan megváltozott, valamint, hogy ettől kezdve nem volt egyetlen nagy slágere sem Avril-nek.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?