Életmód, Érdekes

Mi történt a „Szerencsés emberekkel”, akiknek élete tönkrement, miután megnyerték a Jackpotot

Az emberek általában nem gondolnak arra, hogy mit csinálnának 10 millió dollárral, mert soha nem képzelik el, hogy ilyen sok pénzük van. De a különböző lottójátékoknak köszönhetően egy hétköznapi ember is hihetetlenül gazdag lehet egy szempillantás alatt. Sajnos sokan nem tudják bölcsen kezelni a jackpotot. Összegyűjtöttünk néhány történetet, amelyek bizonyítják, hogy a hatalmas pénzösszegek nem mindig teszik boldoggá az embereket.

 

 

5. Adrian és Gillian Bayfordnak nem kellett volna egy kertes kúriát vásárolni.

Jackpot: 148 millió dollár

Adrian Bayford postás volt, és volt egy kis bakelitlemez boltja. Később megnyerte az EuroMillions jackpotot, melynek összege 148 millió dollár volt. Vásárolt egy 19. századi kastélyt, kertjében 2 rockfesztivált szervezett, és felbérelt egy kertészt, akibe Mrs. Bayford beleszeretett. Elvált a feleségétől és folytatta a pénzpazarlást.

Egy általa szeretett lány szerette a lovaglást, így vett neki lovakat és épített istállókat. Aztán megkérte a kezét. A lány “igen”-t mondott, de aztán meggondolta magát, és elhagyta. Magánélete egy összevisszaság volt. Minden még rosszabb lett, amikor Bayford rájött, hogy az ex-felesége házas és boldog. Mr. Bayford eladta az összes lovát és el akarja adni a kastélyát is. Ausztráliába költözik, ahol senki sem ismeri őt: új életet akar kezdeni.

4. Martyn Tott és felesége egy hónapot töltöttek azzal, hogy próbálták megtalálni a lottószelvényt az otthonukban.

Jackpot: 3 millió dollár

Még csak nem is fogta ezt a pénzt a kezében!

Martyn és Kay Tott a valaha volt legszerencsétlenebb emberek. 3 millió dollárt nyertek, de nem találták meg a lottószelvényüket. Ebben a sorsolásban ők maguk írták be a számokat a szelvényre, és Martyn és Kay biztosak voltak abban, hogy nyertek: emlékeztek a számaikra.

Számítógépes nyilvántartások bizonyították, hogy Kay megvette a szelvényt, és a lottóvezetők készek voltak odaadni nekik a pénzt, de aztán rájöttek, hogy a szabályok szerint már túl késő: Kay és Martyn egy hónappal korábban jelentkeztek a jackpotra. Más nyertesek, akik korábban szelvény nélkül igényelték a pénzüket támogatták Totts-ékat, és még Tony Blair is ellenezte a határozatot.

Sajnos Martyn és Kay nem kaphatták meg a jackpotjukat, és a gyönyörű életről szóló álmaikat tönkretették. Martyn depressziós és frusztrált lett, miközben különböző módokat próbált találni a vezetők véleményének megváltoztatására. Összességében a pár úgy döntött, hogy válni kíván.

A pénzük a lottó történetében a legnagyobb nem követelt jackpot volt. Ma Martyn videókat és rövidfilmeket készít.

3. Sharon Tirabassi nem volt kész a vagyonos életre.

Jackpot: 10,5 millió dollár.

Az összes pénzét elköltötte 10 év alatt.

Sharon egy Kanadából származó anya, aki 2004-ben 10,5 millió dollárt nyert. Vett egy házat, ruhákat, 4 autót, és sokat utazott. Gyorsabban elfogyott a pénze, mint amire számított. A férjét letartóztatták a sebességhatár túllépése miatt. Előlegek és adók miatt elvesztette új házát. Sharonnak 3 autót is el kellett adnia. A 4. autónak javításra van szüksége, amit Tirabassi saját elmondása szerint most nem engedhet meg magának.

Ma Sharon kerékpárral jár, vagy busszal megy dolgozni. Azt mondja, hogy szegény családból származik, és egyszerűen csak nem tudja, hogyan kell kezelni a pénzt. Az egyetlen döntés, amit nem bánt meg, hogy pénzt tett gyermekei bankszámlájára, amelyhez majd 26 éves korukban juthatnak hozzá.


2. Tonda Lynn Dickerson hatalmas adót fizetett azért, mert pénzét megosztotta a rokonokkal

Jackpot: 5 millió dollár

Fizetett adók: 1,2 millió dollár

Tonda pincérnő volt egy kávézóban, és az egyik állandó vevő mindig lottószelvényeket vásárolt. Egyszer minden pincérnek adott egy borítékot, amiben lottószelvények voltak, és Tonda borítéka egy nyertes szelvényt tartalmazott. Kollégái azonban azt állították, hogy megállapodtak abban, hogy a bevételeket megosztják. Tonda nem volt hajlandó átadni bármelyik nyereményét, így munkatársai beperelték őt.

A bíróság megállapította, hogy megállapodás született a nyeremények felosztásáról, de szóbeli szerződés volt. Mindazonáltal Tonda-nak fizetnie kellett. Családjaival együtt egy társaságot alakított a lottó nyeremény megtartásáért. A bíróság úgy döntött, hogy ez ajándék volt a családjának, és kérte a nőt, hogy fizessen ajándékozási adót. Végül mindössze 1 millió dollárja maradt.

1. Janite Lee túl nagylelkű volt.

Jackpot: 18 millió dollár

Az összes pénzét elköltötte 8 év alatt.

Janite Lee 53 éves volt, amikor 1993-ban 18 millió dollárt nyert. Először luxusautókat bérelt, új ruhákat vásárolt, és vett egy házat. De később úgy döntött, hogy segíteni fog másoknak.

Pénzt adományozott különböző oktatási és szociális programokhoz és politikai kampányokhoz. A politikai hozzájárulásai vezették ahhoz, hogy Bill Clintonnal és Dél-Korea elnökével is vacsorázhatott. Oktatási adományai révén neve a Washington Egyetem Jogtudományi Iskolájának olvasótermébe került. De 2001-ben Janite csődbe ment: 2,5 millió dollár adóssága volt.
Vettél már valaha lottószelvényt? Ha valaha nyernél, mit vásárolnál belőle?

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?