Belföld, Hírek

Gulyás Gergely: létszámkorlátozás jöhet a boltokban

A kormány egyeztet arról, hogy változtasson a boltokban érvényben lévő szabályokon – mondta el Gulyás Gergely kérdésre válaszolva a csütörtöki online kormányinfón.

 

 

 




 

Újságírói kérdés érkezett arra vonatkozóan, hogy miért nem szükséges korlátozni a létszámot a boltokban. Erre azt válaszolta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy ezzel kapcsolatban több egyeztetés is volt már, kereskedelmi szervezetek is kezdeményezték a létszámkorlátozást. Novák Katalin miniszter ma az Idősügyi Tanács tagjaival egyeztet erről. – Ezen egyeztetések eredményeként a kormány hajlandó arra, hogy változtasson a szabályokon – mondta Gulyás. Ha döntés születik, azt pénteken vagy szombaton jelenthetik be.

Ehhez a témakörhöz kapcsolódott egy másik kérdés is, ami a december 24-i bolti nyitvatartásról szólt. Ugyanis több szakszervezet kérte, hogy ne nyissanak ki a boltok aznap.

Gulyás elmondta, hogy a döntés attól függ, hogy milyen szabályozás lép életbe a mai tárgyalásokat követően az Idősügyi Tanácsban. Amennyiben az idősek vásárlási sávja hatályban marad, akkor megfontolandó, hogy a 24-i nyitvatartásnak van-e értelme. Meg kell várni a mai megbeszélések végét, utána születik döntés – válaszolta Gulyás Gergely a kérdésre.

„Mi is látjuk azt a problémát, hogy a boltokban tömegek vannak, és ehhez az idősek vásárlási sávjának a megléte is hozzájárulhat, ezért ezt a két problémát együtt kell kezelni” – mondta a miniszter.

Az is elhangzott, hogy idén betiltják a petárdák, tűzijátékok árusítását.

 

Kormányinfó (2020. december 10.)

Kormányinfó (2020. december 10.)

Posted by Magyarország Kormánya on Thursday, December 10, 2020

A mai kormányinfón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő betegség miatt távol volt, Kovács Zoltán helyettesítette. Gulyás azt mondta, a kormány elkötelezett abban, hogy a lehető leggyorsabban, szervezetten, állami programban biztosítsa a koronavírus elleni oltást, amely önkéntes és ingyenes lesz. Fontos, hogy szilveszterkor biztosan nem lesz változás a járványügyi szabályokban, s betiltják a petárdázást és a tüzijátékok forgalmazását is.

Szó volt arról is, hogy valóban létezik a Magyarország, német uniós elnökség és a lengyelek számára is elfogadható megállapodási terv.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?