Belföld, Hírek

Mi történt ma? Kurta tájékoztatót tartott szerdán az operatív törzs, Müller Cecília ott sem volt

Az operatív törzs szerdán is megtartotta napi tájékoztatóját. A szokásosnál sokkal rövidebben, ráadásul nem hangzott el semmi, komoly újdonságnak mondható információ. Müller Cecília országos tisztifőorvos ott sem volt, a munkatársa helyettesítette.

 

 

 




 

Itt videón is követhette az eseményeket:

 

Az operatív törzs sajtótájékoztatója (2020. december 9.)

Az operatív törzs sajtótájékoztatója (2020. december 9.)

Posted by Koronavírus tájékoztató oldal on Wednesday, December 9, 2020

Ma először a rendőrségi adatokat ismertették, így például, hogy Kisszálláson egy bisztrót nyitva találtak a rendőrök, valaki az előtérben ivott, ezért az üzletet három napra bezárták.

Dr. Galgóczy Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője helyettesítette ma Müller Cecíliát. Ő szokás szerint a napi járványügyi adatokkal indított, ezeket, mivel már nyilvánosak, ide kattintva elérheti.

A karácsonyi készülődés során mindenki fokozottan figyeljen a járványügyi szabályok betartására. A zsúfolt bevásárlóközpontok kiemelt helyei a járvány terjedésének – mondta az NNK tisztségviselője. Elismételte, hogy elindult a vakcinainfo weboldal, ennek részletei is ismertek már.

Kérdésekre adott válaszok:

Milyen oltási reakciók lehetnek a koronavírus elleni vakcinák miatt majdani beadásuk esetén? Válasz: Még nincs jóváhagyott vakcina Magyarországon, amennyiben lesz ilyen, mindenki számára nyilvánossá teszik ezeket az információkat. Az oltóorvosoknak is tájékoztatást kell adniuk majd az esetleges oltási reakciókról és az oltás hatékonyságáról.

Gyerekeknek is lehet majd adni a koronavírus elleni vakcinát? Válasz: ez attól függ, milyen vakcina lesz elérhető Magyarországon. A vakcinák dokumentációja tartalmazza a korcsoportokat, amelyeknek adhatóak. Folyamatosan adnak majd tájékoztatást mindenről.

Minden megvehető maszk biztonságos? Válasz: többféle típusú maszk áll rendelkezésre, például az egyszer használatos sebészi maszkok. Ezek átnedvesednek, olyankor el kell dobni, tényleg csak egyszer használhatóak. A textilmaszkokat lehet többször használni, de ezeket is mosni, vasalni kell, hogy újra használhatóak legyenek.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?