Hírek

Politico: Orbán Viktor Európa negyedik legbefolyásosabb embere

A Politico rangsorolta a kontinens vezetőit, a magyar miniszterelnök a ‘cselekvők’ kategóriában szerepel az élmezőnyben.

 

 

 




 

Európa negyedik legbefolyásosabb emberének választotta Orbán Viktort a Politico „cselekvők” kategóriában – írja az amerikai portál európai kiadására hivatkozva a Telex.

A járványügyi helyzet közepette a miniszterelnököt Emer Cooke, az Európai Gyógyszerügynökség vezetője előzi közvetlenül, míg második helyre Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke futott be. Az első helyezett kiléte egyelőre még nem ismert.

A lap arról ír, hogy Orbán a migrációs hullámot kihasználva sikerrel építette ki az illiberális demokrácia magyarországi rendszerét, miközben végig elkerülte az Európai Unió lehetséges büntetéseit.

Hozzáteszik, a „két lépés előre, egy lépés hátra” taktikával a miniszterelnök lebontotta az ország demokratikus intézményrendszerét is. Orbán végül az európai listán ilyen magasra az uniós vétóval tudott kerülni, aminek esetleges sikeressége kapcsán a Politico szerint joggal merül fel a kérdés, hogy „mi értelme van Magyarországnak az Európai Unióban maradni?”

Orbánt Emmanuel Macron francia elnök, Recep Tayyip Erdoğan török elnök és Boris Johnson brit miniszterelnök követi a listán.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?