Hírek, Külföld

Bevezeti a kötelező délutáni alvást egy indiai politikus, ha megválasztják elnöknek

Az Előre Párt vezetője, Vijai Sardesai ragaszkodik az egyórás délutáni pihenéshez.

 

 

 




 

Bár a kormányválasztás csak jövőre lesz Indiában, az Előre Párt vezetője, Vijai Sardesai már most bejelentette: ha megnyeri a választásokat, akkor délután 1 és 4 óra között kötelező lesz egy órát pihenni – számolt be róla a Guardian alapján a 444.hu.

Goa államban egyébként hagyománya van a délutáni sziesztának, ez az úgynevezett susegad kultúra része, ami nagyjából relaxációt, hátradőlést jelent.

A helyi árusok az utóbbi időben ki is fejezték, hogy nem tetszik nekik az, hogy az államon kívülről érkezők nem tartják tiszteletben a kultúrájukat és a szieszta idejük alatt is zavarják őket.

Egyébként maga Sardesai is ragaszkodik az egy órás délutáni pihenéshez, sőt, erre az időre még a választási kampány hajrájában is kikapcsolja a telefonját.

„A szieszta ellazít. Én magam is megállapítottam, hogy ha kihagyom a délutáni alvást, fáradtnak érzem magam, nem tudok működni, és nem tudom élvezni az estémet sem, akkor mi értelme van az egésznek?” – nyilatkozta a pártvezető, aki a délutáni alvás mellett tudományos érveket is felhozott.

Sardesai szerint az ő kultúrájukban nem a megtermelt pénzt mennyisége, hanem az életminőség számít, amihez a megfelelő pihenés is hozzátartozik.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?