Belföld, Hírek

Újra kellene gondolni az idősek vásárlási idősávját: ezt mondják a szakértők

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete is azt javasolná, hogy gondolják újra vagy töröljék el a vásárlási idősávot, amit a 65 év felettiek védelmére hoztak meg ismételten.

 

 

 




 

Mivel hamarosan kezdődik a nagy karácsonyi roham, egyre több feszültséget generálhat majd a mindennapos korlátozás – ezért is kellene átgondolni azt, hogy mi is lesz az idősáv sorsa december 11-e után.

A szervezet elnöke, Bubenkó Csaba azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy javasolni fogják azt az operatív törzsnek, hogy vegyék fontolóra az időseknek fenntartott idősávot. Hiszen, egyre többen vannak a boltokban, a 65 év felettiek pedig nem használják ki a számukra fenntartott időt, ugyanúgy vásárolnak a nagyobb tömegekben is.

A fizetések hamarosan megérkeznek, ami azt jelenti, megkezdődnek a nagyobb bevásárlások az ünnepi időszakra. Tehát érdemes átgondolni az idősávot, mivel komoly feszültséget szülhet az a kétórás időszak, mert nem tudnak a megszokott menetrend szerint vásárolni az emberek.

Bubenkó Csaba kitért arra is, hogy ebben az időszakban a délelőtti vásárlások száma is megnő, mivel korábban zárnak a boltok a megszokottnál. ,,Eddig elérte célját a kizárólagosság, ám ha visszaengednének minden vásárlót, és inkább a kötelező védőtávolság elve szerint, az összlétszám és az üzletméret alapján szabályoznák a látogatásokat, jobban eloszlana a napi tömeg” – mondta.

Az elnök szerint az is opció lehet, hogy visszaállítják az eredeti nyitvatartást, mert így jobban szét lehetne húzni a vásárlásokat és jobban elkerülhető lenne a zsúfoltság.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?