Hírek, Külföld

Észak-Koreában nyilvánosan kivégeztek egy embert a koronavírus miatt

Az 50 év körüli férfi a csempészéssel próbálkozott, de elkapták.

 

 

 




 

A Szabad Ázsia Rádió szerint nyilvános kivégzést tartottak Észak-Koreában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rendelkezések megszegése miatt, írja a Daily Mail.

A rádió úgy tudja, hogy még november 28-án lőttek agyon egy embert, mert a lezárt észak-koreai-kínai határon próbált átcsempészni valamit. A halálra ítélt – információik szerint – egy 50 év körüli férfi volt.

Észak-Korea továbbra is azt állítja, hogy az országban egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem azonosítottak, ugyanakkor Kim Dzsongun rezsimje „rendkívül magas szintű sürgősségi karanténintézkedéseket” foganatosított korábban. Ennek részeként megerősítették a határ védelmét is attól tartva, hogy esetleg csempészek hurcolják be az országba a vírust.

Kína a világtól elzárt Észak-Korea legnagyobb kereskedelmi partnere és segítője, de a világjárvány miatt 75 százalékkal csökkent a két ország közötti kereskedelmi forgalom.

Dél-koreai hírszerzési források szerint a vírustól tartva Kim Dzsongun a múlt héten vesztegzár alá helyezte Phenjant, és megtiltotta a tengeri halászatot. Információk szerint augusztusban is történt már kivégzés, mert egy kulcsfontosságú tisztviselő megsértette az importárukra vonatkozó szabályokat.

Észak-Koreából korábban több sikertelen hackertámadás is indult olyan dél-koreai gyógyszercégek ellen, melyek a koronavírus-vakcina kifejlesztésén dolgoznak.

Szakértők szerint elképzelhető, hogy Phenjan hamarosan folytatja látványos rakétakísérleteit, amivel megpróbálják felhívni magukra a januárban hivatalba lépő amerikai elnök, Joe Biden figyelmét.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?