Belföld, Hírek

Gulyás: akár már december másodikán tetőzhet a járvány

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a parlament alkotmányügyi bizottsága előtt beszélt arról is, mikor születhet döntés a karácsonnyal kapcsolatban.

 

 

 




 

A járvány második hullámának a tetőzésére számtalan matematikai és virológiai képlet van „az egyik oldalon december 2-a, míg a másik a másik oldalon január vége” – mondta Gulyás Gergely a parlament alkotmányügyi bizottsága előtt az ATV tudósítása szerint.

A lap szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta: a három héttel ezelőtt bevezetett korlátozó intézkedések eredményét most lehet majd látni.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány már a szerdai ülésén foglalkozik a karácsonyi járványügyi szabályokkal. Ha holnap nem tudnak döntést hozni, a következő kormányülésen, december 9-én már lesznek világos szabályok karácsonyra, attól függően, hogy a szakemberek mennyire tudják előre jelezni a járványhelyzet alakulását – jelentette ki, majd személyes véleményként hozzáfűzte: szerinte a karácsonyi időszakra speciális szabályokat kell hozni.

„Jó lenne, ha ez a találkozásokat is érintené. Nem lesz olyan a karácsony, mint az eddigiek voltak. De a találkozásokat nyilván a családok között talán valamivel szélesebb körben is érdemes néhány napra lehetővé tenni” – jelentette ki a miniszter, aki hozzátette: a külföldről történő beutazás kérdését is meg kell fontolni, mert nagyon sokan karácsonyra szeretnének hazajönni, még ha ennek számtalan veszélye is van.

Gulyás a tesztelésekkel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt hetek tesztátlaga semmiben nem marad el az európai átlagtól. A pedagógusok megbetegedésének adataiból pedig szerinte lehet következtetni az országos adatokra is.

A vakcináról is szót ejtett. Úgy fogalmazott: bízzunk abban, hogy sikerül vakcinát szerezni, „és akkor harmadik hullám nem lesz”.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?