Celeb / Híresség

Zalatnay Sarolta elárulta: 63 ezer forint a nyugdíja

Megtakarításait éli fel az énekesnő, akinek egyetlen öröme a járvány kitörése óta, hogy lánya hazaköltözött Angliából.

 

 

 




 

„Tavaly több mint száz fellépésem volt, és valami isteni sugallattól vezérelve ebből tartalékoltam. Mintha a gondviselő ösztökélt volna: tegyél félre! Pedig idénre is volt sok meghívásom.

A raktárkoncert is nagyon jól jött, persze nemcsak nekem. Tizenhárom zenészemmel örültünk neki. Havi 40 ezer forintos támogatást kapok a Music Hungary Szövetségtől, ami a 63 ezer forintos nyugdíjammal is maximum a túléléshez lenne elég” – vázolta szomorúan a helyzetét Zalatnay Sarolta a Blikknek.

„1966-ban korengedménnyel kaptam működési engedélyt, és az állampárti korszakban koncerteket szervező Országos Rendező Iroda folyamatosan vonta tőlem a járulékokat, mégis csak 1989-től van elszámolásom.”

„Az ügyvédem a levéltárban talált rólam iratokat, de hitelt érdemlően nem lehet igazolni, hogy alkalmazásban voltam. Így jártam” – mondta az énekesnő, akinek legnagyobb boldogsága, hogy lánya a pandémia miatt hazaköltözött külföldről.

„Lelkileg nagyon nehéz volna, ha Niki nem lenne mellettem. Körbeértünk, hiszen azért fogadtam örökbe, hogy a bizonytalan jövőtől megóvjam, és most ő tesz valami hasonlót énvelem” – mesélte Zalatnay.

Tulajdonképpen most Niki a családfenntartó. Nélküle ez most nem menne. Megható volt, amikor azt mondta: „anya, eddig te tartottál el engem, most rajtam a sor”.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?