Belföld, Hírek

Orbán Viktor: A kórházakban nem látok biztató jeleket

A miniszterelnök péntek reggeli interjújában az uniós vétóval kapcsolatban megismételte eddigi álláspontját: Soros, migráns, Soros.

 

 

 




 

A kórházakban nem látok biztató jeleket, a korlátozó intézkedések két hete léptek életbe, de a fele még hátra van – mondta a Kossuth Rádióban a Jó reggelt Magyarország! vendégeként Orbán Viktor miniszterelnök.

Az adatok alapján Orbán nem bizakodó, egyre többen vannak kórházban, hamarosan el fogják érni a 10 ezer kórházi ágyat. Szerinte az egészségügy bírni fogja, a legnagyobb teljesítményt az átvezényelt orvosok és ápolók jelentik.

Brüsszel szerint csak az az ország lehet jogállam, amelyik beengedi a migránsokat, és bevándorlóországgá alakítja a saját hazáját, de „mi ezt nem fogjuk megtenni, ellen fogunk állni, és nem fogadjuk el, hogy ehhez pénzügyi következményeket lehessen fűzni” – jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor megerősítette: az európai válságkezelő alap és az EU-s költségvetés létrejöttéhez nélkülözhetetlen a magyar és a lengyel szavazat, „a pozíciónk pedig betonszilárdságú”. „Nem akarok kompromisszumot kötni (…), hanem arról van szó, hogy találjunk egy megoldást”

– mondta, hozzátéve: most arra kell összpontosítani, hogy a bajba jutott tagállamok pénzhez jussanak, és induljon meg a következő hétéves büdzsé. Megjegyezte: a magyarok és a lengyelek július óta mondják, hogy ehhez lehetetlen hozzákötni a joguralmi kérdéseket.

Hozzáfűzte: megnevezték a főszereplőt is, Soros Györgyöt, aki „szövi, mint pók, a hálót a háttérben”.

Soros már 2015-2016-ban megírta, hogy azokat a tagállamokat, amelyek nem engednek be bevándorlókat, pénzügyileg meg kell büntetni – közölte a kormányfő, jelezve: „ami most az asztalon van, elegánsabban, de ugyanezt mondja”.

Az Európai Parlament (EP) javaslatának elfogadása ugyanis azt jelentené, hogy „ha nem engedjük be a migránsokat, akkor a költségvetésünk egy részét elvehetnék tőlünk” – jelentette ki.

Ez Soros György javaslata, ma ezt képviseli az EP, és nem volt helyes a tagállami miniszterelnökök és a német elnökség részéről, hogy engedett ennek a Soros Györgytől származó, az EP-n keresztül kifejezett politikai nyomásnak – mondta Orbán Viktor.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?