Belföld, Hírek

Elkészült a javaslat az idősek vásárlási idősávjának újbóli bevezetésére: ez benne a változás

A vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai, de a tavaszitól eltérő gyakorlattal – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn, a tanácskozás után a közmédiával.

 

 

 




 

Novák Katalin azt mondta, a javaslat szerint az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenne, valamint csak hétköznapokon és olyan időpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma.

Fontos az is, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak – ismertette a miniszter a javaslatot.

(Vagyis a javaslat szerint lennének idősávok, amikor csak idősek lehetnek a boltokban, de ezen az időszakon kívül is mehetnének vásárolni, vagyis, amikor más korosztályok tagjaival is találkozhatnak.)

A tanácskozásról Novák Katalin a Facebookon is megosztott egy posztot, abban egyelőre ez szerepel:

 

Log into Facebook

null

„A mindennapokat befolyásoló és aktuális kérdésekkel indult a reggel. A legfontosabb a veszélyeztetett korosztály védelme és ennek érdekében segítenünk kell egymást a mindennapokban úgy, hogy a generációk közötti együttműködés gördülékeny legyen. Az Idősek Tanácsa véleményét meghallgatva, azzal a javaslattal élünk miniszterelnök úr felé, hogy újra legyen egy kizárólag az idősek számára elérhető vásárlási sáv. Figyelembe véve a tavaszi tapasztalatokat a hétköznapokon ez nagy segítség lenne számukra.”

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?