Belföld, Hírek

Müller Cecíliának nincs meg a praxisengedélye, főorvos sem lehetne

Bár tisztsége betöltéséhez nincs szüksége rá, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ honlapján szereplő adatlap szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos nem rendelkezik praxisengedéllyel – szúrta ki a Hírklikk. Az adatlapján az OFTEX rovatban az áll, hogy „Nincs rendelkezésre álló adat!”.

 

 

 




 

Az operatív törzs vezetője 1984-ben szerezte meg az orvosi képesítést, 1991-ben az üzemorvosi, 1996-ban a háziorvosi, 2000-ben az általános orvosi, továbbá a közegészségtan-járványtani, majd végül 2009-ben a megelőző orvostani és népegészségtani szakképesítést. 

A MEGSZERZETT ÖT SZAKKÉPESÍTÉSE KÖZÜL HÁROM NINCSEN MEGHOSSZABBÍTVA, VAGYIS AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS  NEM TESZ ELEGET A FOLYAMATOS TOVÁBBKÉPZÉS KÖVETELMÉNYÉNEK. 

Ezt azt jelenti, hogy ha akarna, Müller Cecília most nem is folytathatna önálló szakorvosi tevékenységet, magánpraxist sem indíthatna, és nem lehetne főorvos sem, csak beosztott. Természetesen bármikor visszaszerezheti a praxisengedélyét, ha végigcsinálja a kötelező penzumot.

Mindez pedig semmiben nem hátráltatja a jelenlegi munkáját, hiszen országos  tisztifőorvosként inkább szervezési vezetői, és nem orvosi feladatai vannak.

 

 

 

forrás: index.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?