Egyéb

21 őrült dolog Dél-Koreából, ami még titokzatosabbá és érdekesebbé teszi ezt az országot

2019-ben Dél-Korea végzett az első helyen a leginnovatívabb gazdaságokat felsorakoztató ranglistán, megelőzve például Szingapúrt, az Egyesült Államokat, és Japánt. Aki járt már Dél-Koreában az pontosan tudja, hogy az ottani életmód eltér a többi országétól: ez hol meglepetést, hol zavarodást, hol pedig csodálatot okozhat.

 

 

 

1 Amikor a panelházakat újrafestik, az összes környéken parkoló autót fóliával borítják be, hogy megvédjék őket a festékcseppektől.

2 Ez minden más helyen is így működik: ha a közelben parkoló autók mellett poros vagy éppen festékes munkát végeznek, akkor a munka megkezdése előtt a munkások gondosan „becsomagolják” a gépjárműveket.

3 Ez egy koreai bevásárlóközpont pelenkázója, ami annyira komfortos és jól felszerelt, hogy akár bele is költöznénk.



4 Dél-Koreában a futárok fotóval bizonyítják, hogy leszállították a csomagot, és természetesen nem kell aggódni, az ajtó előtt hagyott csomagokat itt senki sem fogja ellopni.

Почтальон отправил фото сообщением, что посылка доставлена😁#сервисвкорее P.S: посылка простоит пока не заберет адрессат, никто ее до тех пор не тронет и не украдет. Вот так вот в Корее)❤️

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.


5 Mindenhol bónuszokat és ajándékokat adnak. Ezeket például egy drogériában kapta a vásárló, de az éttermekben is harapnivalókat adnak a főételek mellé, ingyen, és annyiszor, amennyiszer csak kérünk.

6 Vacsoránál mindig hatalmas mennyiségű tányér van az asztalon, még akkor is, ha csak egy ételt rendeltünk.

7 Az üzletekben népszerűek az ilyen háztartási-ajándék csomagok, melyekben minőségi termékek találhatók, és direkt olyanok, melyekre tényleg szükségük van az embereknek.

8 A miniatűr elektromos autók nagyjából olyan szerepet töltenek be Dél-Koreában, mint a kerékpárok Európában.



9 Ebben az országban olyan komolyan veszik a munkát, hogy a szépítkezésre néha csak utazás közben marad idő.

10 A metróállomásokon mini-könyvtárak vannak, ahol a személyigazolványunk felmutatása után kölcsönözhetjük ki a különböző könyveket.

11 Szöulban gyakran látni ilyet, mivel olyan szűkös a terület, hogy nem marad hely megfelelő méretű garázs építésére, ezért az autók orra gyakran kilóg a garázsból

12 Parkolóhelyek, kizárólag nőknek: ezek frekventált helyen vannak, nagyobbak, és jobban be vannak kamerázva, hogy maximális legyen a hölgyek biztonsága.

13 A szöuli buszok átlátszó zsebekkel vannak felszerelve, hogy tudjunk filmet vagy videót nézni a telefonunkon utazás közben.

14 Pattanáseltávolító tapasz gyermekeknek – ez egy meglepően furcsa dolog, amire egy turista lett figyelmes az egyik bevásárlóközpontban.

15 A modern technika ellenére sokan még most is kézzel mosnak az erre kijelölt nyilvános mosodákban.

16 Egy koreai maszk, melynek célja, hogy felfrissítse a bőrt egy átitalozott este után.

17 A koreaiak szeretnek nyújtani és masszírozni magukat, ezeket pedig bárhol meg is csinálják: az irodától kezdve a buszmegállón át, még a repülőgépeken is.

18 Sok parkban különleges kőutak találhatók, ezeken a koreaiak mezítláb sétálnak, hogy megmasszírozzák általuk a talpukat, és felfrissüljenek.

 

 

 

 

19 Twix-tartály, hogy legyen hová tenni a meg nem evett csokit.

20 Koreában a férfiak nagyon szoros kapcsolatot tartanak egymással. Például nem ritka, hogy a férfi alkalmazottak megmasszírozzák egymást munka közben.

21 A koreai parkolóautomaták meglehetősen sajátosak: nincs fizetési limit, mindenki annyi pénzt dob bele, amennyit akar, általában egy érmét dobnak bele, amikor a parkolóhelyet használják. Nincs benne elektronika, nincsenek parkolóőr sem gigászi bevétel lekövethetetlen cégeknek, csak egy közös érdek: a rend fenntartása a városban.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?