Életmód, Érdekes

13 rossz szokás, amitől minden lakás hanyagnak tűnik

Van, aki szín szerint rendezi a ruhákat az otthonában, míg másnak szó szerint kiesnek a szekrényből a bedobált cuccai. Az egyik lakásban a fűszereket külön üvegekben tartják, míg a másikban a zacskójukkal együtt pakolják el a szekrénybe. Ahány ember, annyi különféle otthon létezik, az otthonaink megjelenését pedig nagy mértékben befolyásolják a szokásaink. A rossz szokások épp ezért sajnos rendetlen otthon képét kelthetik.

 

 

 

13 Kabátok tárolása a bejárat mellett.

98c40258b5866c9238f270289e

Az előszoba az első dolog, amit meglát egy vendég, amikor belép az otthonunkba, ezért fontos, hogy ne egy halom ruha fogadja őt. Ha nincs lehetőségünk szekrényben tárolni az elszobában felakasztott kabátokat, akkor is mindig gondoskodjunk arról, hogy évszaknak megfelelően egy egy bizonyos típusú ruhák, például tavasszal-ősszel széldzsekik, télen pedig nagykabátok lógjanak ott, a többit pedig pakoljuk el addig, hogy ne legyenek szem előtt.

12 Alvás után kihúzva hagyott kanapé.

f2bfe655bdbc40df0b479e3145

A kis lakások tulajdonosai gyakran használnak kihúzható kanapékat ágy helyett, mivel sok helyet lehet vele megtakarítani a házban. Egy ilyen bútordarab praktikus, ám csak abban az esetben, ha vesszük a fáradtságot, hogy az éjszakai alvás után összecsukjuk és elpakoljuk, máskülönben nehéz kerülgetni, és borzalmasan rontja az otthonunk megjelenését.

11 Túl sok háztartási készülék a konyhapulton.

32b72f58238d9bb6b08284db74

Ma már kismillió konyhai készüléket lehet vásárolni, ám a helytakarékosság érdekében célszerű 2 vagy 3 az egyben megoldásokat keresni, mivel az egymás mellé pakolt konyhagépek rendezetlen hatást keltenek, arról nem is beszélve, hogy alig lehet elférni miattuk a konyhapulton.


10 Az otthoni edzés után elöl hagyott sportfelszerelések.

809274564085ab9206e2d7c5b9

Az otthoni testmozgás szerelmesei gyakran nem pakolják el maguk után a felszerelést, hiszen holnap is lesz edzés, és akkor újra elő kell majd venni. Ők ezt annyira megszokják egy idő után, hogy már fel sem tűnik nekik, a vendégségbe érkező embereknek azonban roppant taszító hatást keltenek a széthagyott súlyzók és az összeizzadt tornamatracok.

9 Edényekben tárolt edények, a helytakarékosság végett.

74ef2b5fbbae538bd28df79963

Ha a konyhában nincs sok szabad hely, az emberek gyakran egymásba pakolva kezdik el halmozni a lábosokat és az edényeket a konyhapulton vagy a tűzhelyen. Ez nagyon rendezetlen hatást kelt, ráadásul szintén megnehezíti a konyhában történő munkát, ezért nem túl praktikus. Érdemes figyelni rá, hogy csak annyi edény legyen otthon, amit jól eltudunk pakolni, a fölöslegektől pedig érdemes megszabadulni.

8 Túl sok dekoráció a nyitott polcokon.

Az ajándéktárgyak, gyertyák, figurák és egyéb apróságok sokasága nem túl szép látvány a polcokon, bármennyire is kedvesek a szívünknek. Épp ellenkezőleg: rendetlennek tűnik miattuk az otthonunk. Ahhoz, hogy a polcaink ne úgy nézzenek ki, mint egy piaci árus pultja, próbáljuk meg csak az egymáshoz passzoló, egymással összhangban lévő dekorációkat kitenni, és azokat se túlzott mennyiségben.

A többi felesleges tárgyat pedig lehetőleg tegyük egy kevésbé látható, zárt szekrénybe, ahol nem szívhatják magukba a port.

7 Véletlenszerűen tárolt apróságok a konyhában.

A szószok, ételízesítők és egyéb apróságok elengedhetetlenek a konyhai munkához, ezeket azonban mindig érdemes elpakolni használat után még akkor is, ha egyébként gyakran használjuk őket. A véletlenszerűen elöl hagyott szószos üvegek és fűszeres zacskók nagy mértékben roncsolják a konyhánk összhatását.

6 Az előszoba padlóján hagyott cipők.

6c67fe5457ba295a1099506330 5

A felakasztott ruhákhoz hasonlóan az előszobában tárolt cipőkre is igaz, hogy célszerű őket egy külön erre a célra kialakított szerkényben tárolni. A házba belépve, a cipőkön esve-botolva nem túl kellemes élmény marad majd a nálunk töltött idő a vendégek számára.

5 Jelöljünk ki egy konkrét takarítási napot!

A szigorú ütemterv szerinti takarítás nagy segítségünkre lehet az otthonunk tisztántartása végett. Jelöljünk ki azt a napot a héten, amikor a takarítást végezzük: nem egy nappal előtte, nem egy nappal utána. A tökéletes tisztaság érdekében egyébként heti 2 alkalommal kellene takarítani, de már heti egy alkalom is elég hozzá, hogy rendezettnek tűnjön az otthonunk.

Egyébként a heti két alkalom sem vállalhatatlan, a modern háztartási készülékeknek köszönhetően ugyanis egy ilyen takarítás már 15-20 perc alatt elvégezhető, pláne, ha segítségünk is van benne.

 

 

 

 

4 Táskák és egyéb kiegészítők rendezetlen tárolása.

62580c5f5f86ca20a4c197bf1e 4

A pólóknak és nadrágoknak általában minden házban megvan a maguk helyük, a táskáknak, és egyéb kiegészítőknek, például az ékszereknek már annál kevésbé. A szétdobált kalapok, övek, táskák és egyéb kiegészítők roppant rendetlen hatást képesek kelteni a házban, ezért mindig gondoskodjunk arról, hogy külön helyet találjunk ezeknek, ahol a kíváncsi szemek elől elzárva tárolhatjuk őket.

3 Nyitott akasztókon tárolt ruhák.

Nyitott ruhatarolas 3

A nyitott polcoknak megvannak a maguk előnyei és hátrányai egyaránt. Egyrészt vizuálisan nagyobbnak tűnik tőlük a tér, azonban extra figyelmet kíván a rendezett állapotban tartásuk, amire nem mindig van elég erőnk egy fárasztó munkanap után. Ha készen állunk erre, akkor persze rendben van, de a lustábbaknak kétségkívül jobban megéri zárható szekrényt választani.

2 Mosogatás után elöl hagyott edények.

caae82522cad7aaaea33c9844b 2

Sajnos túlságosan életszerű, hogy a mosogatás után száradni hagyott edényeket, tányérokat és poharakat nem mindig van időnk utána elpakolni, és emiatt néha több napig is a konyhapulton éktelenkednek. A mosogató közelében edényekkel telerakott konyha látványa rendkívül hanyag hatást kelt, ezért mindig ügyeljünk rá, hogy időben elpakoljuk onnan a megszáradt edényeket.

1 Elhasznált, régi papucsok a házban.

3b87d651f09413a8bcc2821a4b 1

Az emberek gyakran csak akkor vásárolnak új otthoni papucsot, amikor az előző már lyukassá kopott. Egy ilyen lábbeli azonban, ami sokszor éveken keresztül szolgál minket, rendkívül lepusztult hatást tud kelteni az otthonunkban, arról nem is beszélve, hogy rengeteg baktérium halmozódhat fel rajta. Még rosszabb a helyzet, ha az új papucs vásárlását követően nem szabadulunk meg automatikusan a régitől, ami így össze-vissza keveredik a házban, és a vendégek azt látják, hogy a kanapé vagy szekrény alól lógnak ki a régi, lyukassá koptatott papucsok.

Aranyszabályként havonta egyszer legalább érdemes kimosni az ilyen otthoni papucsokat, félévente pedig célszerű cserélni is őket.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?