Érdekes, Étel/Recept

A világ egyik legjobb séfje elárulta a legjobb másnaposság elleni koktél receptjét

Csak két hozzávaló kell hozzá, na meg egy kis jég.

 

 

 

Ahány ház, annyi szokás, ahány ember, annyi betonzbiztos praktika a másnaposság elkerülésére. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne hallott volna már legalább egy receptről, ami megbízható gyógyírt kínál a másnaposságra, melyekben közös, hogy a legtöbb esetben nem hangzanak túl ésszerűnek. A skála pedig nagyon széles, a nyers tojástól kezdve a gyógysörön át a Bloody Mary-ig.

A Vice arról ír, hogy most épp Fergus Henderson, a világ egyik legjobb séfje állt elő a saját jól bejáratott receptjével. Ez pedig már csak azért is megér egy próbát, mert mindössze két hozzávalóra van szükség, na meg egy kis jégre.

Nem meglepő módon a legtöbb másnaposság elleni koktélhoz hasonlóan itt is bejön a képbe az alkohol.

Az egyik hozzávaló a Fernet Branca nevű keserűlikőr, amit a kulináris körökben mozgók egyébként is jól ismernek. A különböző gyógynövényekből készülő ital évtizedek óta a szakácsok egyik kedvenc választása, mivel széleskörben ismert, hogy képes megnyugtatni a gyomrot, ami nem árt, ha az ember ennyi étel között mozog. Henderson szerint viszont nem csak akkor használ, ha a gyomor étellel küzd, alkohol esetén is tökéletes választás.

A biztos siker érdekében ildomos felönteni egy kevés menta likőrrel (a séf szerint konkrétan Créme de Menthe-vel), felütni egy kevés jéggel, és rövid időn belől csak egy rossz álom lesz a másnaposság. A séf legalábbis megesküszik rá.

Ha esetleg valaki kipróbálja Henderson koktélját, mindenképp írja meg nekünk, hogy bevált-e!

forrás: 24.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?