Belföld, Hírek

Rendszeresen megalázta és verte a hároméves nevelt lányát és élettársát egy lakócsai férfi

Öt év börtönre, és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a Barcsi Járásbíróság azt a kapcsolati erőszakkal és kiskorú veszélyeztetésével vádolt 32 éves lakócsai férfit, aki rendszeresen verte az élettársát és a fogyatékos nevelt lányát. A bíróság minden olyan foglalkozás gyakorlásától eltiltotta a férfit, melynek keretében kiskorú személy nevelésével, vagy felügyeletével foglalkozhatna.

 

 

 




 

A férfinak ás a párjának három gyermeke született, velük élt továbbá az élettársának 3 éves, siket, beszélni nem tudó, szellemi fogyatékos lánya, akinek állapotát – és azt a tényt, hogy nem az ő gyermeke – a férfi nem fogadta el, s vele rossz kapcsolata alakult ki.

Tavaly szeptember eleje és december közepe között a férfi rendszeresen bántalmazta az élettársát és nevelt gyermekét a lakócsai otthonukban. Előbbit fa seprűnyéllel fejbe vágta, tenyérrel arcon ütötte, fejét nekilökte az ajtónak, illetve több alkalommal is megalázta.

Előfordult gumipapucsával ütlegelte a nevelt lányát, s az ágyába dobta, illetve még legalább két alkalommal nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott neki. Rendszeresen előfordult továbbá, hogy fogyatékosnak és bolondnak nevezte a kislányt mások előtt.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, míg a férfi és védője enyhítésért fellebbezett.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?