Belföld, Hírek

Itt vannak az új maszkszabályok: akár egy évre is bezárathatják azt a helyet, ahol megszegik őket

Hétfőtől a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken, zenés, táncos rendezvényeken is kötelező lesz maszkot viselni.

 

 

 




 

Mint megírtuk, hétfőtől tovább szigorítja a kormány a kötelező maszkviselés szabályait. Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy november 2-től már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszk.

A maszkviselési szabályok szigorításának részletei a legfrissebb Magyar Közlönyből derültek ki.

Ebben szerepel, hogy hétfőtől a vendéglátóhelyeken és a zenés, táncos rendezvények helyszínén már nemcsak az ott dolgozóknak, hanem a vendégeknek is kötelező lesz maszkot viselni úgy, hogy az az orrot és a szájat is folyamatosan elfedje. A vendégek csak akkor vehetik le a maszkot, amíg esznek és isznak.

Azt, aki a vendéglátóhely dolgozójának vagy az üzemeltető felszólítására sem hajlandó felvenni a maszkot, azt az üzemeltető köteles kizárni a látogatásból, és gondoskodni arról, hogy a szabálysértő személy elhagyja a helyet.

Ha a kereskedelmi hatóság az ellenőrzés során vagy a rendőrség értesítése alapján tudomást szerez arról, hogy valahol megszegik a maszkviselési kötelezettséget, figyelmeztet,

100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, és akár ideiglenesen be is zárathatja a helyiséget legalább egy napra, legfeljebb egy évre. Ezt a két szigorú büntetést akár egyszerre is alkalmazhatja a hatóság.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?