Belföld, Hírek

Brutális szám: rengeteg koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, 65 beteg elhunyt – Itt vannak a legfrissebb adatok

Sok új koronavírus-fertőzöttet találtak az országban péntekre virradóra, 65 beteg elhunyt.

 

 

 

 


3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 71 413-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699-re emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 51 761. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 34%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 3753 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

A fertőzöttek megoszlása megyénként / Fotó: koronavirus.gov.hu

Jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. November 2-től, azaz hétfőtől már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban, valamint emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is. A vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.

Az operatív törzs jelenleg 86 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig zajlik a fertőtlenítő nagytakarítás az őszi szünet alatt.

Az elhunytak adatait ide kattintva tudja megnézni.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?