Érdekes

Az emberek megosztottak 17 McDonald’s-os ételrendelési trükköt, amit még a törzsvendégek sem ismernek

A világon több mint 38 ezer McDonald’s étterem működik, ezért belegondolni is nehéz, hogy a cég vajon hány ügyfelet szolgálhat ki naponta. Mindannyian jártunk már itt legalább egyszer, még ha egyesek, nem is szívesen vallják ezt be másoknak. Persze másik végletek is vannak: a gyorsétteremláncnak ugyanis rengeteg rajongója is van.

 

 

 

  • Ha éjszaka rendelsz ételt, kérd meg a pénztárost, hogy frissen készítsenek mindent. Hátrányok: 5 vagy 10 perccel tovább kell várnod. Nyilvánvaló előny: nem kell azokat az ételeket enned, amik este óta ott vannak.
  • Nagyon figyelj oda, amikor sárga jelvényes alkalmazott veszi fel a rendelésedet, az ilyen jelvényeket ugyanis az újoncok viselik, akiknek ebből kifolyólag sokat hibáznak.
  • Rendelés előtt alaposan gondoljuk át, hogy mit is akarunk venni. Először is, így nem néznek ránk mérges szemekkel a mögöttünk sorban álló emberek, másrészt pedig a pénztárost sem hozzuk kellemetlen helyzetbe, mivel a rendelés törlése egy meglehetősen bonyolult folyamat, amihez a menedzsert is oda kell hívnia a pénztárosnak.
  • Ha garantáltan friss krumplit szeretnénk, akkor mondjuk el a pénztárosnak, hogy sótlanul kérjük a krumplit. A krumplikat ugyanis mindig előre sózzák, vagyis a mi sótlan krumplinkhoz egy teljesen új adagot kell csinálniuk. Ettől persze még nem kell sótlanul ennünk, a pénztár mellett kirakott zacskós sóval nyugodtan megszórhatjuk.

McDonalds krumpli

  • Ugyanezt a trükköt bevethetjük a húspogácsáknál is: kérjünk sótlan húsokat a szendvicsbe. A különféle szószoknak köszönhetően amúgy sem fogjuk észre venni az ízbéli különbséget, viszont garantáltan friss szendvicset kapunk. Igaz, ez csak a marhahúsos szendvicseknél működik, a csirkések ugyanis legtöbbször rántva vannak, és ehhez nem használnak külön sót.
  • Kevese tudják, de a pénztárostól ingyen kérhetnek vizet az étterem vendégei. Ilyenkor vagy csapvizet, vagy külön italautomatából öntött vizet hoznak.

Mekis italban jég


  • A krumplit és a csirkefalatokat nem kell kézzel enni: a pénztárostól eldobható evőeszközöket kérhetünk. Ezekkel nemcsak egyszerűbb az étel elfogyasztása, de higiénikusabb is.
  • Még egy trükk a hamburgerekhez: ha garantáltan friss hamburgert akarunk, akkor rendeléskor kérjük a hamburgert valamilyen hozzávaló nélkül. A például uborka nélkül kért hamburger nincs nagy hatással annak ízére, viszont garantáltan a legfrissebb hamburgert kapod majd az étteremben.

Mekis hamburger

  • Az étterem üzletpolitikája szerint minden ételhez és italhoz csak egy szalvéta jár. Ettől függetlenül azonban bátran kérhetünk többet a pénztárostól.
  • Eredeti ízre vágysz? Kérd vaníliasziruppal a kólát! Igen, ettől nagyon különleges, vaníliás kólát kapunk.
  • Ha a megrendelt étel egyik felét helyben fogyasztanánk, a másikat viszont elvinnénk, akkor nagyobb mennyiségű étel esetén felesleges felsorolni, hogy mit szeretnénk elvinni, és mit helyben fogyasztani, mivel a pénztárgépen csak egy „itt fogyaszt” és „elvitel” opció található, vagyis a pénztáros maximum úgy tudja ezt rögzíteni, ha fejben megjegyzi – azonban ilyenkor nagy a hibalehetőség.
  • Ha dupla eszpresszót és milkshake-et keverünk össze, akkor az internetezők szerint a legfinomabb italt kapjuk majd, amit a netes társadalom csak „McAffogato”-nak keresztelt.

McAffogato

  • Unod már, hogy a nagy hamburgerek folyamatosan szétesnek, amikor eszed őket? Ha közepes vagy nagy adag krumplit rendelsz a burgerhez, akkor a krumplit egyszerűen szórd bele a hamburger dobozának a felső részébe, a hamburgert pedig tedd bele a krumplis dobozba. Először is, így kényelmesebb tartani, másodszor, ha valami kiesik, akkor az közvetlenül a dobozba fog.
  • Ha úgy érzed, hogy kicsit kevesebb krumplit kaptál, mint kellene, akkor nyugodtan tedd szóvá, ilyenkor ugyanis valószínűleg az átlagosnál nagyobbat kapsz majd.

McDonalds trükkök

  • Ha megbotlunk vagy csúszunk a pénztártól az asztalig, és elejtjük a rendelésünket, akkor szinte biztos, hogy egy teljesen új megrendelést kapunk majd, ingyen. A lényeg, hogy ne szándékosan essünk el: ez ugyanis egyrészt tisztességtelen, másrészt a sérülés kockázata jelentős.
Bónusz: megéri jóban lenni az alkalmazottakkal.
  • Pár napja adtam néhány tulipánt az egyik pénztáros lánynak. Ma véletlenül ugyanahhoz a lányhoz kerültem a pénztárnál. Két hamburgert találtam a dobozban egy helyett. © Overheard / ideer
  • A McDonald’s-ban kávéztam éppen, amikor a bénaságom miatt a kávé mellé kért pitét elejtettem, és az közvetlenül az asztal mellett takarító alkalmazott lába mellett landolt. A hölgy nem nagyon foglalkozott a problémámmal, takarított tovább. Már épp kezdtem elkönyvelni a veszteséget, amikor az asszony elment, majd visszajött egy vadonatúj pitével. Meglepődésemben csak annyit kérdeztem: „Ez most komoly?!”. Mosolyogva annyit válaszolt: „Ez csak természetes”. © zer0form / Pikabu
  • Amikor italt rendelek a mekiben, mindig oda megyek, ahol férfi pénztáros áll. 0,4-es poharat kérek, majd kacsintok egyet a srácra, aki így mindig 0,5-öset ad. Még soha nem volt olyan, hogy ez a trükk ne vált volna be. © Overheard / ideer

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?