Belföld, Hírek

Ököllel arcon ütött, majd kirabolt egy nőt egy 16 éves fiú a XXII. kerületben

A 42 éves nő az ütéstől elesett és rövid időre az eszméletét is elvesztette.

 

 

 




A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitányság egy 42 éves nő feljelentése alapján indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a budapesti nő október 11-én az éjszakai órákban ment haza, amikor a lépcsőház kapujában egy ismeretlen férfi kitépte a kezéből a táskáját – a benne lévő személyes irataival és mobiltelefonjával – miközben ököllel arcon ütötte. A sértett a földre esett és rövid időre az eszméletét is elvesztette. A feltételezett elkövető elmenekült a helyszínről

– írja a Police.hu.

A kerületi rendőrök a helyszínen megtalálták a táska leszakadt fülét, majd a táskát is. De a nő iratai és a mobiltelefonja már nem voltak benne.

A nyomozók az erzsébetvárosi és a kispesti rendőrökkel együttműködve a kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a 16 éves M. V. A.-t és az is kiderült, hogy a rablásban a támadón kívül még két fiatal is részt vett. Amíg egyikük megtámadta a 42 éves nőt, másik két társa figyelt.

A 16 éves M.V.A.-t október 13-án fogták el VII. kerületi lakcímén, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság október 16-án elrendelt.

A 16 éves fiúnál tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták azt a ruhát, amit a támadáskor viselt és a kamerafelvételeken is jól látszik.

 

 

A bűncselekményben résztvevő másik két fiatalt – a 17 éves Cs. Szimonettát és a 26 éves Sz. Márkot a fővárosi rendőrök október 14-én 9 óra 30 perckor fogták el Budapest XIII. és XXII. kerületében, őket a nyomozók bűnsegédként elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?