Érdekes

Íme néhány érdekes tény a McDonald’s-ról, amit kevesen ismernek

Tény, hogy a McDonald’s-on kívül még jó pár gyorsétteremlánc található a világon, ám az kétségtelen, hogy ez a legsikeresebb mind közül. Története egészen 1937-ig nyúlik vissza, amikor is a céget alapító testvérpár először hot-dog árusításba fogott, majd csak azután szélesítették ki repertoárjukat. Az emberek tetszését nagyon elnyerték, így rövid időn belül az egyik legjobb üzletté nőtte ki magát. Az évek során rengeteget fejlődtek és gyarapodtak, ám még mindig van olyan, amit a legnagyobb rajongói sem tudnak róla. Mostani cikkünk célja az volt, hogy bemutassuk nektek a legérdekesebb és leglebilincselőbb tényeket, információkat erről a gyorsétteremláncról.

 

 

 

1, A McDonald’s kezdetben hot-dogot árult

Richard és Maurice McDonald 1937-ben mozit működtettek Kaliforniában, ám az üzlet elég nyögve-nyelősen ment és keményen meg kellett dolgozniuk minden egyes fillérért. A mozi közelében egy hot-dog árusító standra lettek figyelmesek, majd jött az ötlet, hogy hot-dogot fognak árusítani. Meg is nyitották üzletüket, mely az Airdrome Hot Dog nevet kapta. Ezzel próbáltak bekerülni az üzleti életbe.

2, Minden nyolcadik ember a McDonald’s-ban dolgozott

A McDonald’s az ország egyik legnagyobb munkaadója legalábbis ezt támasztja alá a „Fast Food Nation” könyv. Statisztikai adatok szerint minden nyolcadik amerikai állampolgár dolgozott a McDonald’s-nál. Ebbe beletartoznak azok a nagy nevek is, akik ma a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak, például az Amazon alapítója, Jeff Bezos. Hollywoodi hírességek is megfordultak ezen helyen ilyen volt például a népszerű színésznő Rachel McAdams.

3, Rágógumi ízű brokkoli

A McDonald’s szerette volna megtudni, hogy a gyerekek hajlandóak-e megenni a brokkolit, ha annak mondjuk rágógumi íze van. Nos, ez valószínű rengeteg szülő fejében megfordult, ám gyorsétterem meg is valósította ezt az elképelést. Ezt azért csinálták, mert szerették volna egészségesebbé tenni étlapjukat. Sajnos a brokkoli igazi kudarc volt, mivel a gyerekeket nagyon zavarta, hogy brokkoli kinézete van az ételnek, de annak rágó íze van. Valahogy nem tudták a kettőt összepározni, így gyorsan likvidálták is a menüből.


4, A McDonald’s több játékot árul, mint Mattel vagy Hasbro

A ma is ismert Happy Meal menük 1977 óta léteznek és azért váltak olyan népszerűvé mert elképesztő és csodás meglepetéseket rejtettek a dobozok. Ezzel teljesen le lehetett venni a gyerekeket a lábukról, így nem csoda, hogy rendszeres vendégei akartak lenni a gyorsétteremnek, hisz minden étkezéssel egy újabb játékkal bővült a palettájuk. Az étterem évente 1,5 milliárd játékot adott el, ami kitette az eladások 20%-át. Sikerének hála ma már nemcsak a világ második legnagyobb élelmiszerlánca, de a bolygó legnagyobb játékértékesítője is. Jobban teljesít, mint maga a Mattel vagy a Hasbro.

5, 2,5 millió forintért adtak el egyszer egy csirke McNuggetset

Jogos a kérdés, hogy miért kerül 2,5 millió forintban egyetlen McNuggets ha csak nem valami mágikus étel, ami teljesíti az ember három kívánságát. Nos, mint utólag kiderült, ez a csirkefalatka egy az egyben úgy nézett ki, mint Amerika első elnőke, George Washington. Rebekah Speight volt az az illető, aki megvásárolta a korántsem átlagos ételt 2,5 millió forintért. Mindezt azért tette, hogy pénzt gyűjtsön a rászoruló gyermekek és a helyi templom számára.

6, A McDonald’s másodpercenként több mint 75 hamburgert ad el

A McDonald’s naponta 68 millió embert szolgál ki az egész világon. Ebből arra lehet következtetni, hogy egyetlen nap alatt, a bolygó 1%-nak ad ételt a népszerű gyorsétteremlánc. Tudjuk elsőre nagyon furának tűnik, kivéve akkor, ha megtudod, hogy az étterem másodpercenként 75 hamburgert ad el, legalábbis az üzemeltetési és képzési kézikönyv szerint.

 

 

 

 

És még néhány érdekesség kedvenc gyorséttermetekről:

– A McDonald’s ikonikus logóját, szimbólumát sokkal többen felismerik, mint a kereszténység jelét a keresztet.

– A Buckingham-palota közelében lévő McDonald’s éttermet II. Erzsébet angol királynő birtokolja.

– A McDonald’s több mint 36 000 étteremmel rendelkezik a világon.

– A McDonald’s tíz legtöbb forgalommal rendelkező étterme Hongkongban található.

– Indiában 179 McDonald étterem működik – érdekesség, ez egy olyan ország, ahol az emberek nem esznek marhahúst.

– Párizs az egyetlen hely, ahol a McDonald emblémája nem arany, hanem fehér színű.

– A McDonald’s legnagyobb célja, hogy 2022-ig több mint 2000 éttermet nyisson Kínában.

– A McDonald’s menüben csak hét tétel nem tartalmaz cukrot.

– A McDonald’s eper turmixában 50 vegyi anyag található, amit az eper ízének utánzásához használnak.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?