Életmód, Érdekes

10 dolog a férfiakkal kapcsolatban, aminek nem tudtad az okát

Sokan azt mondják, hogy a nőket megérteni szinte lehetetlen. Millió könyv, cikk és tanulmány létezik, ami próbálja segíteni a férfiakat a nők megértésében. Na, de mi van a másik oldallal? A férfiak ennyire átlátszóak és kiismerhetőek lennének? Bizonyos értelemben véve igen. A férfiak viselkedése inkább ösztönös jellegű, ezáltal lényegesen átlátszóbbak és kiszámíthatóbbak a reakcióik. Sok olyan cselekedetük van, amelyet a nők esetleg bunkóságnak vehetnek. Holott ezek mögött egy teljesen racionális magyarázat áll. Mutatunk ebből nektek párat:

 

 

 

Miért nem adja meg a pasi a telefonszámát?

A férfiak számára rendkívül fontos a szabadság érzése. Általában a pasik kérik el egy lány számát és nem fordítva. Nem is szívesen adják oda a pasik a telefonszámukat. Hogy miért? Mert szeretik kontrollálni a dolgokat. Szeretik azt, ha mindig minden úgy történik, ahogy azt ők eltervezték. Magyarán, majd akkor beszélnek a lánnyal, ha ők akarják.

Hamar megfeledkeznek a nőkről

A tudósok bebizonyították, hogy a tesztoszteron nevű hormon képes az agy bizonyos részeit aktiválni. A férfi figyelmét felkeltik az utcán, mellette elhaladó nők. Megbámulják őket, de mihelyst kilépnek a látókörükből el is felejtik őket. Csak arra a pillanatra “lángolt fel” az agyuk. Ezért sem kell ennek a szokásnak túl sok jelentőséget tulajdonítani.

Ajándékozás

A pszichológusok megfigyelték, hogy a pasikat stimulálják a nők reakciói. A nő szemében fellelhető őszinte boldogság és a kedves szavak arra ösztönzik a férfit, hogy vegyen neki ajándékokat, illetve valamilyen módon próbálja lenyűgözni. De ez fordítva is működik. Ha már természetesnek veszi a nő, hogy a pasija ajándékokat vesz neki és semmilyen “hűha” reakciót nem vált ki belőle, akkor a férfi lelkesedése alábbhagy és elveszti a motivációt.


Az első szerelem

Egy felmérés során, a megkérdezett férfiak negyede beismerte, hogy az első szerelmükért képesek lennének dobni a jelenlegi kapcsolatukat. A pszichológusok azt javasolják, hogy a nők tartsák távol magukat azoktól a pasiktól, akiknek az első szerelme még mindig képben van valamilyen formában. Ez visszatérő konfliktusokhoz vezethet.

Sörpocak

A tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy a családi állapotukkal elégedett, házas pasik hajlamosak a túlsúlyra. Az apává válás ugyanúgy megindíthatja a felesleges kilók gyarapodását. Ez alapvetően nem a lustaság, hanem egy tudatalatti bizalom jelzője.

Csacsogás

Sok esetben űznek a pasik viccet abból, hogy a nők állandóan csacsognak. Tény és való, hogy a nők sokkal többet beszélnek, mint a férfiak. Valójában nincs a pasiknak ezzel semmi bajuk. Szeretik hallgatni, ha egy nő a hobbijáról, nézeteiről, magáról beszél. Ellenben, ha a nő túl sokat beszél a gondjairól vagy a problémáiról, azzal könnyedén elüldözheti a férfit. Különösen jellemző ez a kapcsolatok elejére.

Szőke vagy barna?

Annak ellenére, hogy állítólag a pasik a szőkékre buknak, erre nincs semmilyen tudományos bizonyíték. Az lehet, hogy egy férfi előnyben részesít egy adott hajszínt a saját ízlése alapján, de az nem feltétlenül csak a szőke lehet.

 

 

 

 

Pletyka

Akár hiszitek, akár nem, de a vizsgálatok szerint, a pasik pletykásabbak a nőknél. Sokkal több időt töltenek pletykálással, mint a nők. Szóval figyelni kell, ha egy pasira titkokat bíztok! Egyébként ha van nő a közelben, akkor a pasik 5%-kal kevesebbet beszélnek a politikáról és más komoly témákról.

Shoppingolás

A nők szeretnek shoppingolni. Ez tény! Viszont az is érdekes, hogy a férfiak 20-30%-kal több pénzt költenek el online vásárlásra, mint a nők. Ami pedig a legfurcsább, hogy ezek nagy része ruhák és kiegészítők.

Változik a hormonális egyensúlyuk a kapcsolatuk alatt

A férfi hormonális háztartása megváltozik, ha a párja teherbe esik. A tesztoszteron szintjük például csökken, amitől a férfiak agresszivitása csökken, gondoskodása nőhet.

Na persze az, hogy ismerjük ezeket a tényeket, még nem fogja azt jelenteni, hogy tökéletes lesz a párkapcsolatunk. A lényeg, hogy bizonyos pasi-reakciók mögött áll racionális magyarázat. Megérthetjük bizonyos okait a viselkedésének. Előrejelezhetnek egyes dolgokat.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?