Belföld, Hírek

Nem egyezett meg a főváros a kormánnyal a fejlesztésekről

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes értékelése szerint a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülésén nem haladtak a nagy ügyekben, nagy lépést nem tettek, de ott vannak a tárgyalóasztalnál.

 

 

 
 

Kiss Ambrus elmondta, hogy az FKT ülésén a nagy ügyekben nem értett egyet a kormány és a főváros. Számukra azok a nagy ügyek, hogy a főváros hogyan lesz működőképes, ugyanis Budapest „fenntarthatatlan pályán” van – mondta.

Szavai szerint a tanács arról döntött, hogy nem vonják vissza azt a „Budapest-adót”, amely 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben a fővárostól nagyságrendileg 40 milliárd forintot von el, nem támogatják az újrakezdési adó bevezetését, valamint a főváros nem vehet fel az Európai Fejlesztési Banktól visszatérítendő fejlesztési támogatást.

A főpolgármester-helyettes közölte, hogy a gazdasági válság, a koronavírus-járvány és a kormányzati megszorítások eredményeként 2021-ben és 2022-ben 150 milliárdos lyuk keletkezik a főváros működésében. A kormányzati kompromisszumos ajánlatot nem tárgyalták ki, mert ebben a formájában még nem lehet róla dönteni – közölte.

 

 

 

forrás: 24.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?