Belföld, Hírek

Fegyvereket és lőszereket árult egy férfi a debreceni piacon – videó

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akinél fegyvereket és lőszereket találtak tavaly novemberben egy piaci ellenőrzés során..

 

 

 




 

A vádirat szerint több mint ötszáz töltényt, kilenc fegyvert és közel ezer darab gyógyszert találtak és foglaltak le a férfi árusító helyénél. Ezt követően a rendőrök a férfi lakóhelyén is kutatást tartottak, ahol további légfegyvereket és légpisztolyokat foglaltak le.

A 71 éves férfi a légpuskákat és légpisztolyokat az ország más használtcikk piacain vásárolta azért, hogy azokat továbbértékesítse. A lefoglalt 31 légfegyver az irányadó jogszabályok alapján lőfegyvernek, a közel 160 db töltény pedig lőszernek minősül, ezek tartásához engedély szükséges, amivel a férfi nem rendelkezett. A férfitól lefoglalt további, közel 260 töltény tartása szabálysértésnek minősül, ezért ellene szabálysértési eljárás indult.

A különböző piacokon vásárolt tabletták Magyarországon illegálisan voltak forgalomban, mennyiségük meghaladja az elkövető személyes szükségleteit, ezért a tartásuk bűncselekménynek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség lőfegyver engedély nélküli megszerzésével elkövetett lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés és gyógyszerhamisítás miatt emelt vádat a tettét beismerő férfival szemben. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá rendelje el a lefoglalt lőfegyverek, lőszerek és gyógyszerek elkobzását.

 

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?